Τι γίνεται με τους άστεγους στη Λεμεσό;

«Ο Δήμος Λεμεσού έχει διαπιστώσει τους τελευταίους μήνες περισσότερα από 20 διαφορετικά περιστατικά ανθρώπων που για διάφορους λόγους βρίσκονται παραμελημένοι, έχουν αδυναμία να διαχειριστούν προβλήματά τους και αντιμετωπίζουν γενικότερα σοβαρά προβλήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού».

 


Article featured image
Article featured image

Αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος της πόλης, ο οποίος ετοιμάζει δράσεις αντιμετώπισης της δυσάρεστης αυτής κατάστασης.

Μιας κατάστασης, που μέχρι πολύ πρόσφατα θεωρούσαμε ότι ήταν πολύ μακριά από εμάς. Μίας κατάστασης που πιστεύαμε ότι ποτέ δεν θα έρθει στην Κύπρο. Μιας κατάστασης που τελικά μας βρήκε ανέτοιμους να την αντιμετωπίσουμε και να τη χειριστούμε.

Ο Δήμος Λεμεσού, ένεκα των αυξημένων περιστατικών ατόμων οι οποίοι ζουν χωρίς στέγη, συγκάλεσε επείγουσα σύσκεψη για να εξεταστούν δράσεις για αντιμετώπιση περιστατικών κοινωνικού αποκλεισμού. «Ο Δήμος Λεμεσού διαπιστώνει με ανησυχία την ύπαρξη αυξημένων περιπτώσεων ανθρώπων που ζουν σε περιοχές της πόλης σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, χωρίς στέγαση ή άλλα στοιχειώδη μέσα αξιοπρεπούς διαβίωσης γι’ αυτό αναλαμβάνει  πρωτοβουλία για αντιμετώπιση και χειρισμό του φαινομένου».

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1/12/2017 κλήθηκαν και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, καθώς και άλλων κοινωνικών και εθελοντικών φορέων.

«Ο Δήμος Λεμεσού, ως αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης διαδραματίζει επικουρικό ρόλο στην κοινωνική πολιτική του κράτους, ενώ την κύρια αρμοδιότητα έχει το κεντρικό κράτος μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ). Ωστόσο, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί και παρεμβάσεων των κοινωνικών λειτουργών του (κοινωνική εργασία στον δρόμο), ο Δήμος Λεμεσού έχει διαπιστώσει τους τελευταίους μήνες περισσότερα από 20 διαφορετικά περιστατικά, ανθρώπων που για διάφορους λόγους βρίσκονται παραμελημένοι, έχουν αδυναμία να διαχειριστούν προβλήματά τους και αντιμετωπίζουν γενικότερα σοβαρά προβλήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις, ο Δήμος έχει διαπιστώσει άρνηση ή αδυναμία ανταπόκρισης σε κάποια βοήθεια. Σημειώνεται ότι ο Δήμος έχει αποφασίσει να περιλάβει στα έργα υποδομής και ανάπτυξης των δυτικών συνοικιών της πόλης, τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Αστέγων», αναφέρει η ανακοίνωση. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ