Βοηθούν τα social media στην εύρεση εργασίας;

Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, η κοινή γνώμη έχει αποκτήσει φυσική υπόσταση: τα κοινωνικά δίκτυα.

 


Article featured image
Article featured image

Τα social media έχουν μετατραπεί σε καθρέφτη μιας κοινωνίας και, πλέον, αποτελούν τον σύγχρονο δημόσιο λόγο. Συζητήσεις για οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά θέματα, διασκέδαση, αναψυχή, εκπαίδευση, επαγγελματικές επαφές, όλα περνούν πλέον από τα social media, τα οποία σε μεγάλο βαθμό αντικαθιστούν την παραδοσιακή χρήση του ίντερνετ, όπως την είχαμε γνωρίσει μέσα από τις ιστοσελίδες.

Ωστόσο, τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να λειτουργήσουν σε βάρος των χρηστών και όχι υπέρ τους, όταν δεν υπάρχει η απαραίτητη προσοχή. Το φαινόμενο αυτό, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο έντονο στον επαγγελματικό στίβο. Μπορούν τα προφίλ μας στα social media να επηρεάσουν την απόφαση του εργοδότη για το ποιον θα προσλάβει; Υπάρχει τρόπος να γίνει πιο ελκυστικό το προφίλ μας στο Facebook, το Linkedin ακόμη και στο Instagram;

Όλα αυτά θα απαντηθούν στο 'Youth Empowered' που θα πραγματοποιηθεί στις 5-7, στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία. Το Πρόγραμμα που διοργανώνεται από την Α/φοί Λανίτη και την Coca-Cola έχει ως στόχο να δώσει στη νέα γενιά της χώρας όλες εκείνες τις απαραίτητες προσωπικές δεξιότητες, επαγγελματικές ικανότητες και ευκαιρίες δικτύωσης ώστε να διεκδικήσει ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης. Απευθύνεται σε νέους 18-30 ετών, είναι δωρεάν και δεν απαιτείται πτυχίο ή εξειδίκευση σε κάποιον τομέα.

Μία από τις θεματικές ενότητες του 'Youth Empowered' είναι το προφίλ των νέων στα social media και το πόσο σημαντική είναι η ορθή χρήση της κοινωνικής δικτύωσης. Ο Γιώργος Ξανθάκης, Social Media Manager της The Coca-Cola Company θα μιλήσει κατά την πρώτη ημέρα του τριήμερου σεμιναρίου και θα λειτουργήσει ως μέντορας για τους συμμετέχοντες. «Τα social media συνδέουν τις επιχειρήσεις με τον υπόλοιπο κόσμο με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους και δεν περιορίζεται η χρήση τους μόνο στη δημιουργία εταιρικής εικόνας, ενημέρωσης και ανάπτυξης σχέσεων με τους πελάτες. Αφορά και τη διάδραση που έχουν τα στελέχη των εταιρειών μεταξύ τους και σίγουρα έχει να κάνει με το πώς μπορεί κάποιος να βρει μία δουλειά σε μία εταιρεία. Συνεπώς, είναι πολύ χρήσιμο το προφίλ μας να είναι κατάλληλα διαμορφωμένο, ώστε να είναι ελκυστικό και να μη δημιουργεί σύγχυση στον πιθανό εργοδότη μας», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθάκης.

 



Και μιας και τα social media δίνουν τη δυνατότητα στον καθέναν να «χτίσει» το δικό του brand, δεν θα μπορούσε να λείπει μια ειδική θεματική ενότητα. Έτσι, στο “Youth Empowered” θα παρουσιαστούν τρόποι για το πώς μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα αποδοτικό personal brand, με τον Γιώργο Ζερβίδη, ιδρυτή του CyMYS να μεταφέρει την εμπειρία του στους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα 'Youth Empowered', τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, του Δήμου Λευκωσίας και του Οργανισμού Νεολαίας και μέσα από ένα σύγχρονο πρόγραμμα θεματικών ενοτήτων προσφέρει επαγγελματική καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της Α/φοί Λανίτη, της Coca-Cola και των άλλων εταιρειών που ενώνουν εθελοντικά τις δυνάμεις τους. Εταιρείες και οργανισμοί όπως οι: ΑΝΤ1, ΙΝ Business, Delema ΜcCANN, PWC, StudentLife, Gen-Cyprus, Cyprus Marketing Youth Society, PopUp Nicosia, CYTA, HeartCyprus, Gloria Jeans, M&P, τον MKO AKTH και το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας θα αξιοποιήσουν μία βάση δεδομένων με τους 200 συμμετέχοντες του προγράμματος, ώστε να δοθεί προτεραιότητα για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Στόχος  αυτής της  πρωτοβουλίας της Α/φοί Λανίτη είναι μέχρι το 2020 το 'Youth Empowered' να δώσει σε 3.000 νέους τα εφόδια και τις ευκαιρίες δικτύωσης, ώστε να κάνουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές ενότητες του 'Youth Empowered' εδώ και στο Facebook page της Α/φοί Λανίτη.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ