Έρχονται καταιγίδες στην Κύπρο, μπορεί και χαλάζι

Πάρτε ομπρέλες.

 


Article featured image
Article featured image

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, στα ορεινά/ημιορεινά και ανατολικό μισό του νησιού, σύμφωνα με το Kitasweather.

Μεμονωμένη βροχή δεν αποκλείεται και σε άλλη περιοχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί αρχικά 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 20 στα παράλια και 6 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως πριν τα μεσάνυχτα. Δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια περιοχή, αλλά τις μεγαλύτερες πιθανότητες για βροχή τις συγκεντρώνουν τα παράλια και το βόρειο μισό του νησιού. Τοπικά οι καταιγίδες σε κυρίως παράλιες περιοχές, ενδέχεται να είναι έντονες με πιθανό χαλάζι και λόγω της αργής τους κίνησης ίσως δώσουν μεγάλες ποσότητες βροχής. Στην ατμόσφαιρα θα εμφανιστεί αραιή σκόνη από την Συρία.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή αναμένεται να συνεχίσει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται χαλαζόπτωση. Τόσο η ένταση και κατεύθυνση των ανέμων όσο και η θερμοκρασία, δεν σημειώνουν αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με το Σάββατο.

Από τη Δευτέρα -κυρίως από το απόγευμα προς βράδυ- μέχρι και την Τετάρτη, αναμένεται άστατος καιρός με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες σημειώνουν πτώση, ενώ οι ελάχιστες θερμοκρασίες μικρή άνοδο.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασταθής αέρια µάζα αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος ωστόσο αργότερα θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικά βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς, 3 µποφόρ, και αργότερα µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, τοπικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη και στα ανατολικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ