Ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται από νωρίς το απόγευμα ΝΑ της Κύπρου

Από τις 17:00 το απόγευμα, ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται στα νοτιανατολικά τμήματα του νησιού της επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου.

 


Article featured image
Article featured image

Οι καταιγίδες ανατροφοδοτούνται παραλιακά σε αυτές τις περιοχές και η κίνησή τους θα είναι αργή, ενώ τοπικά αναμένονται μεγάλες ποσότητες βροχής σημειώνει το kitasweather. Τοπικά η βροχόπτωση θα ξεπερνά τα 35mm σε διάστημα λιγότερο από 6 ώρες, με πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα και τοπικές πλημμύρες. Ένεκα αυτού, το kitasweather προειδοποιεί τον κόσμο που βρίσκεται σε αυτές τις περιοχές να μην προβαίνει σε άσκοπες μετακινήσεις.

 

Αναλυτικό δελτίο από το kitasweather

Το βράδυ ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο ανατολικό μισό του νησιού. Αργότερα βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τοπικά και άλλες περιοχές.

Οι καταιγίδες θα είναι περιορισμένες κυρίως σε παράλιες περιοχές. Τοπικά οι καταιγίδες θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι, και λόγω της αργής τους κίνησης θα δώσουν μεγάλες ποσότητες βροχής ενώ δεν αποκλείεται να προκληθούν προβλήματα και τοπικές πλημμύρες.

Στην ατμόσφαιρα θα εμφανιστεί αραιή σκόνη από τη Συρία. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 16 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα. Αύριο Κυριακή αναμένεται να συνεχίσει ο άστατος καιρός.

Αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί αρχικά 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 20 στα παράλια και 6 στη Χιονίστρα.

Από Δευτέρα βράδυ μέχρι και την Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από βαρομετρικό χαμηλό και αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Στο σύνολό του αυτό το σύστημα θα επηρεάσει όλο το νησί με βροχές.

 

Τι λέει η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, κυρίως στα ανατολικά και τα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά στα προσήνεµα θα πνέουν µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 15 βαθµούς στα ανατολικά, γύρω 11 βαθµούς στο εσωτερικό και τα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί, µέτριοι 4 αλλά στα νότια και τα ανατολικά µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα ανατολικά και στα βόρεια θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά τοπικά µέχρι µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα ανατολικά και τα βόρεια ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα το τριήµερο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ