Μια πολύ διαφορετική έκθεση με ηχητικά εφέ και διαδραστικά παιχνίδια [στην Κύπρο]

Για πρώτη φορά στο νησί μας, φιλοξενείται μια πρωτοπόρα και διαδραστική έκθεση που αφορά κατά κύριο λόγο το μέλλον μας στον πλανήτη.

 


Article featured image
Article featured image

Τι επιλογές θα κάνεις ώστε το μέλλον να είναι βιώσιμο;

Η έκθεση «Ο πλανήτης σε χρειάζεται» έχει σχεδιαστεί από το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου και εξερευνά το πώς η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας.

Ο κεντρικός άξονας της έκθεσης είναι το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη με κινητήρια δύναμη τις νέες τεχνολογίες.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης, που συνδέονται με την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου, όπως το νερό, η τροφή,  η μετακίνηση, τα κτίρια και η Πόλη του Μέλλοντος με τη βοήθεια των διαδραστικών παιχνιδιών και ηχητικών εφέ, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει πολλά ενδεχόμενα της βιώσιμης ζωής στο μέλλον.

Η διασκεδαστική έκθεση απευθύνεται σε ευρύτατο κοινό, κάθε ηλικίας, όπως δείχνει και η ανταπόκριση που είχε σε διάφορες χώρες του κόσμου, έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες.

«Ο πλανήτης σε χρειάζεται» παρουσιάζεται από τη CYTA, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του Δήμου Έγκωμης, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Τμήματος Περιβάλλοντος, και έχει την στήριξη του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

 

Νεό Ωράριο Λειτουργίας:

Ανοιχτή για το κοινό Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 μέχρι τις 19:00, χωρίς κράτηση.

Για σχολικές επισκέψεις, κρατήσεις και πληροφορίες τηλέφωνο επικοινωνίας 70000723. 

 



*Η έκθεση που φιλοξενείται από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 πήρε παράταση και θα παραμείνει  ανοιχτή σίγουρα έως τον Μάρτιο στο Περίπτερο 4 της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης Κύπρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ