Όλα τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά και οι Παραμυθουπόλεις του νησιού

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε και μαζί αρχίσαμε κι εμείς να ψάχνουμε χώρους και τρόπους για να περάσουμε όμορφα τις γιορτές.

 


Article featured image
Article featured image

Ο πιο παραμυθένιος προορισμός και φέτος τα Χριστούγεννα… είναι σαφέστατα οι Παραμυθουπόλεις και τα Χωριά των Χριστουγέννων.

Ολόκληρο το νησί θα βάλει και φέτος τα γιορτινά του και θα μεταμορφωθεί σ’ ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό, για να μας βάλει για τα καλά στο πνεύμα των γιορτών.

Αν θέλεις, λοιπόν, να περάσεις τις γιορτές παρέα με καρουζέλ, ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς, ξύλινα σπιτάκια γεμάτα λιχουδιές, συναυλίες, face painting και Άη Βασίληδες, τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω για να αποφασίσεις ποια ή ποιες από τις Παραμυθουπόλεις της Κύπρου θα επισκεφθείς φέτος.

 

Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη στη Λευκωσία

Η Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη της πρωτεύουσας βρίσκεται και φέτος στον Δήμο Στροβόλου και συγκεκριμένα στα φώτα απέναντι από την πρώην υπεραγορά Ορφανίδη.

Άνοιξε ήδη τις πόρτες της και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου.

Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να διασκεδάσεις στο καρουζέλ, στο χριστουγεννιάτικο τροχό των 40 μέτρων, αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια που έφτασαν από το Parko Paliatso της Αγίας Νάπας.

Εκτός από καρουζέλ, ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς, ξύλινα σπιτάκια γεμάτα λιχουδιές, face painting και Αϊ Βασίληδες, εκεί θα βρεις και ένα ωραίο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για να περάσεις ευχάριστα και γιορτινά τις βραδιές σου.

 

Πλατεία Χριστουγέννων στη Λευκωσία

Η Πλατεία Παλιού Δημαρχείου στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, αλλάζει πρόσωπο και μετατρέπεται σε Πλατεία Χριστουγέννων, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Μικρά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, το Εργαστήρι του Άγιου Βασίλη, χώρο εστίασης και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θα συναντήσουν όσοι την επισκεφτούν.

Η Πλατεία Χριστουγέννων διοργανώνεται από το Δήμο Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας.

 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Pavilion

Το Pavilion, για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Xωριό για μικρούς και μεγάλους. Το χωριό θα ανοίξει τις πόρτες του την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου.

Τα ξύλινα παραδοσιακά σπιτάκια θα είναι γεμάτα με γλυκά, πλούσια εδέσματα, ζεστά ροφήματα, παραδοσιακά έθιμα της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού, παιχνίδια, δώρα και μουσική. Φουσκωτά, ζωγραφική προσώπου και παιδικές δραστηριότητες θα διασκεδάζουν όλα τα παιδιά και ο Άγιος Βασίλης θα είναι έτοιμος να φωτογραφηθεί με όλους.

Επίσης, στο χώρο θα προσφέρονται τρόφιμα, ποτά και ζεστός καφές, τσάι, μπύρα και το κλασσικό ζεστό κρασί (mulled wine).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ για τους υπόλοιπους θα στοιχίζει 3 ευρώ. Μέρος των καθαρών εσόδων θα δοθεί στο σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό «Christmas Wonderland» στη Λεμεσό

Από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, μέχρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού βάζει τα γιορτινά του και μετατρέπεται σ’ ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό.

Στο κέντρο της πλατείας έχει στηθεί ένα ολόφωτο Καρουζέλ, διάφορα άλλα παιχνίδια, χριστουγεννιάτικη αγορά με ξύλινα σπιτάκια και ένα πραγματικά παραμυθένιο Σπίτι του Άη Βασίλη, όπου τα παιδιά θα μπορούν να γράψουν το όνομα τους στη λίστα του!

Στα εργαστήρια χριστουγεννιάτικων γλυκών του Ερμή τα παιδιά μπορούν να στολίσουν το μπισκοτένιο τους σπιτάκι, ή να φτιάξουν τη δική τους σοκολάτα και τις χιονόμπαλες τους στα εργαστήρια χριστουγεννιάτικων κατασκευών. Η άμαξα του Άη Βασίλη θα περιμένει μικρούς και μεγάλους για βόλτες με αγαπημένους χαρακτήρες, καθώς και η Σταχτοπούτα στην υπέροχη της άμαξα θα περιμένει τα παιδιά για φωτογραφίες.

Μέρος των καθαρών εσόδων από τα παιχνίδια και εργαστήρια του «Christmas Wonderland» της Κυριακής, 3 Δεκεμβρίου θα δοθεί στο Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής.

 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό «Christmas Wonder» στο Παραλίμνι

Το Παραλίμνι διοργανώνει και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό «Christmas Wonder», από τις 2 Δεκεμβρίου, μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Εκεί θα βρεις παγοδρόμιο, εργαστήρι σοκολάτας, τρενάκι, ξύλινα σπιτάκια, face painting και έναν Άγιο Βασίλη να σε περιμένει στο σπιτάκι του.

Η παραμυθούπολη κάνει εγκαίνια στις 2 Δεκεμβρίου, με μια φαντασμαγορική φωταγώγηση και εντυπωσιακά εφέ. Αποκορύφωμα της βραδιάς η συναυλία με τις Κυριακή Κοτζιάπασιη, Αθηνά Λιανού και την Παιδική Χορωδία του Δήμου Παραλιμνίου «ΑΟΙΔΩΝ ΦΩΝΕΣ».

 

Λεωφόρος Χριστουγέννων στην Κακοπετριά



Φωτογραφία: Έλενα Περικλέους

Η Κακοπετριά φτιάχνει με τη σειρά της μία Λεωφόρο Χριστουγέννων!

Για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο, στις 16 & 17 Δεκεμβρίου, η γραφική πλην όμως κοσμοπολίτικη Κακοπετριά θα βάλει τα καλά της, έτοιμη να μας υποδεχθεί με σκοπό να μας βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ένα διήμερο γεμάτο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου, περίπτερα με χριστουγενιάτικες λιχουδιές και δημιουργίες, Άγιο Βασίλη, άμαξα με άλογο, ξωτικά και άλλες πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Ερταστικό κλίμα λοιπόν με άρωμα χωριού!

 

 

PLUS FOR XMAS

Γερμανική Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Ο Κυπρο-Γερμανικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος διοργανώνει και φέτος τη Γερμανική Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη Αγορά, την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε, (Μάρκου Δράκου 21, 1102 Λευκωσία) από τις 15.00, μέχρι τις 18.00.

Εκεί, θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικες παραδοσιακές γερμανικές λιχουδιές όπως Lebkuchen και Stollen, τις οποίες προμηθεύτηκε ο σύνδεσμος ειδικά για την εκδήλωση κατευθείαν από τη Γερμανία.

Το κοινό θα μπορεί επίσης να βρει μια μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα χειροποίητα δώρα για τα αγαπημένα του πρόσωπα, καθώς και γερμανικά παραδοσιακά στολίδια για τα Χριστούγεννα.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται με τη συνοδεία χριστουγεννιάτικης ζωντανής μουσικής από το συγκρότημα Windcraft Band.

 

Εργαστήρι Αγάπης του Άη Βασίλη στη Μαρίνα Λεμεσού

Άγιος Βασίλης, παραμύθια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χορούς, ξωτικά του Άγιου Βασίλη, εικαστικά εργαστήρια κατασκευών για παιδιά και χριστουγεννιάτικη αγορά.

Για 8η συνεχή χρονιά, ο Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος FUNRAISING πραγματοποιεί το «Εργαστήρι Αγάπης του Άη Βασίλη» στο Πολιτιστικό Κέντρο ΤΡΑΚΑΣΟΛ στη Μαρίνα Λεμεσού, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Το Εργαστήρι θα ανοίξει τις πόρτες του από τις 11.00, μέχρι τις 19.00. 

 

Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι στη Λευκωσία

Πάμε στο Παιδικό Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Rivergate και στηρίζουμε το Hope for Children.

Το βιβλιοπωλείο διοργανώνει το πανηγύρι για 9η συνεχή χρονιά την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30.  

Μουσική, χορός, θέατρο, αφήγηση παραμυθιών, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, μικροί μάγειρες, ρομποτική, θεαματική άφιξη του Αγ. Βασίλη και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση, θα δοθούν στο Σύνδεσμο Hope for Children.

 

Λεωφόρος Χριστουγέννων στο Γέρι

Ο Δήμος Γερίου μεταμορφώνεται σε Λεωφόρο Χριστουγέννων στις 10 Δεκεμβρίου και ώρα 14.00. Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και θα λάβει χώρα στη Λεωφόρο Γερίου, έξω από το Δημαρχείο.

Στο χώρο θα υπάρχει κόκκινο λεωφορείο που θα παίρνει βόλτα τα παιδιά στα όρια του Δήμου. Τα παιδιά θα μπορούν επίσης να πάνε βόλτα με τα πόνυ και να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος θα μοιράζει δώρα και θα φωτογραφίζεται μαζί τους.

Ο Δήμος θα προσφέρει δωρεάν κρασί, ζιβανία και σούπα τραχανά.

 

Stasikratous Xmas Party

H Στασικράτους θα πρωταγωνιστήσει και αυτά τα Χριστούγεννα και μας προσκαλεί να ζήσουμε την πιο λαμπερή γιορτή της πόλης!

Σημειώστε την ημερομηνία: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Όλα τα καταστήματα θα φορούν τα γιορτινά τους και θα μας περιμένουν με πολλές εκπλήξεις! Παιδικές χορωδίες σμίγουν με Live Links από το ραδιόφωνο, με Jazz μελωδίες και DJs που ανεβάζουν το κέφι και την διάθεση.

Δημιουργικές δραστηριότητες, αφήγηση παραμυθιών, ξυλοπόδαροι και φυσικά ο Άγιος Βασίλης θα χαρίσουν στους μικρούς και μεγάλους φίλους όμορφες στιγμές. Εξαιρετικές επιλογές σε street food, ζεστό κρασί και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές θα συμπληρώσουν το παζλ της γιορτής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ