«Έπαιξαν» και αυτά τα σχόλια κάτω από το άρθρο με τους γκέι μπαμπάδες στην Κύπρο

Την περασμένη Δευτέρα (27//11), στη CITY δημοσιεύσαμε συνέντευξη από μια οικογένεια που αποτελείται από δύο μπαμπάδες και ζει στην Κύπρο

 


Article featured image
Article featured image

Στην κουβέντα που κάναμε μαζί τους, τους ρωτήσαμε διάφορα, ίσως και μερικά αναμενόμενα, γιατί θέλαμε να μάθουμε πώς είναι να ζεις σε μια οικογένεια που αποτελείται από δύο γονείς του ιδίου φύλου και δη σε μια κοινωνία που ένα μέρος της ακόμα δυσκολεύεται να αποδεχτεί αυτού του είδους τη διαφορετικότητα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δυστυχώς, κάποια από τα σχόλια που ακολούθησαν τη συνέντευξη ήταν κάπως άκομψα και μη πολιτισμένα.

 



Όπως και να 'χει, έστω κι αν ενδεχομένως ταράχτηκες διαβάζοντάς τα πιο πάνω σχόλια, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ευτυχώς αυτές οι απόψεις δεν αποτελούν την πλειοψηφία της κυπριακής κοινωνίας. Αντίθετα, διαβάζοντας τη συνέντευξη μπορείς εύκολα να αντιληφθείς πολλά και διαφορετικά πράγματα που ίσως να μην περίμενες να ακούσεις.

Η επαφή με το ζευγάρι της ιστορίας ξεκίνησε έπειτα από ένα scroll στο Facebook όπου είδαμε ένα καινούργιο group με την ονομασία Gay Parenting in Cyprus.

Οι δύο μπαμπάδες της οικογένειας μετακόμισαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Έγκωμη μόλις πριν ένα χρόνο, από το Ισραήλ, έπειτα από μετάθεση του ενός από την εταιρεία που εργαζόταν στη χώρα του.

Όταν τους προσεγγίσαμε και τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για την ιστορία τους και τη δημιουργία του group, το μόνο που ζήτησαν ήταν να μη δημοσιεύσουμε τα πραγματικά τους ονόματα για ευνόητους λόγους ή/και φωτογραφίες των παιδιών.

Μια όμορφη και ουσιαστική κουβέντα, που διαβάζοντάς την, ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις λίγο καλύτερα ποια είναι η πραγματική διάσταση των πραγμάτων, μακριά από 'στερεότυπα' και 'πρέπει' που μας εγκλωβίζουν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ