Γιατί κάποιοι εύχονται ο πρίγκιπας George να είναι γκέι;

«Οι χριστιανοί θα πρέπει να προσευχηθούν ο 4χρονος πρίγκιπας της Βρετανίας Τζορτζ να γίνει γκέι…».

 


Article featured image
Article featured image

Η αναπάντεχη παρότρυνση ενός υψηλόβαθμου αγγλικανού ιερέα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο πολλαπλές αντιδράσεις.   

Ο αιδεσιμότατος Κέλβιν Χόλντσγουορθ της Σκωτικής Επισκοπικής Εκκλησίας και ακτιβιστής της κοινότητας ΛΟΑΤ, πρότεινε οι χριστιανοί της Αγγλίας να «ζητήσουν από τον Ύψιστο να ευλογήσει τον πρίγκιπα Τζορτζ με την αγάπη, όταν μεγαλώσει, ενός εξαιρετικού νέου, ούτως ώστε η Εκκλησία της Αγγλίας να υποχρεωθεί να εγκρίνει τους γάμους ομοφύλων».

Αυτός, υποστηρίζει, θα ήταν ο ‘πιο σύντομος τρόπος’ να υποχρεωθεί η Εκκλησία της Αγγλίας να υποστηρίξει τους γάμους μεταξύ ομοφύλων. Στη σχετική του ανάρτηση στο Twitter, ο αιδεσιμότατος καλεί τους χριστιανούς να πιέσουν την Βουλή των Κοινοτήτων και τα πολιτικά κόμματα και να θίξουν το θέμα στη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Μετά την ανάρτησή του, το μπλογκ του συγκέντρωσε 3.000 ακολούθους αλλά δέχτηκε και μηνύματα μίσους. Κάποιοι τον κατηγόρησαν για παιδεραστή, τον χαρακτήρισαν ‘άρρωστο’, ‘διεφθαρμένο’, ακόμη και ‘παραπλανημένο τράγο’.

Τον Ιούνιο, η Σκωτική Επισκοπική Εκκλησία, η οποία υπάγεται στην Αγγλικανική Εκκλησία, έγινε το πρώτο μεγάλο χριστιανικό δόγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο που επέτρεψε τους γάμους μεταξύ ομοφύλων.

Τα σχόλια του ιερέα Χόλντσγουορθ, ο οποίος είναι υπεύθυνος του Καθεδρικού Σεντ Μέρις στη Γλασκώβη, αναρτήθηκαν στον απόηχο του αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι με την αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση και του πρώην ιερέα της βασίλισσας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ