Η viral φωτογραφία που διέγραψε το Instagram γιατί θεωρήθηκε ακατάλληλη

Πόσο προσβλητική μπορεί είναι η εικόνα δύο γκέι γυναικών με το παιδί τους;

 


Article featured image
Article featured image

Όπως φαίνεται, για τους διαχειριστές του Instagram, πολύ. Εξου και για ακόμη μια φορά προχώρησαν σε λογοκρισία φωτογραφίας που ανέβασε ένα ζευγάρι γκέι γυναικών με τον γιο τους σε χαλαρές οικογενειακές στιγμές.

H Jana, η Veronica και ο γιος τους Alex πρωταγωνιστούν στο μπλογκ «Oh! Mami Blue» το οποίο περιλαμβάνει κυρίως θέματα μαγειρικής και lifestyle.

Το μπλογκ έχει ένα εξαιρετικά δημοφιλές λογαριασμό στο Instagram, όπου περιγράφεται η καθημερινότητα της οικογένειας η οποία ζει στην Ισπανία. «Οι δυο μας, ως ζευγάρι, αποφασίσαμε να δείξουμε τον εαυτό μας και να δείξουμε πόσο φυσιολογική είναι η ζωή μας», δήλωσαν στο BuzzFeed της Ισπανίας οι δύο γυναίκες οι οποίες πρόσφατα έπεσαν θύματα της λογοκρισίας στο Instagram.

 

Διάβασε επίσης κι αυτό...>>> «Κάποιες φορές νιώθουμε ότι είμαστε η μόνη γκέι οικογένεια με δύο μπαμπάδες στην Κύπρο»



 

Πρόσφατα, η Veronica μοιράστηκε ένα οικογενειακό πορτρέτο στο λογαριασμό. Η φωτογραφία έδειχνε τις δύο μητέρες στο κρεβάτι με το παιδί τους. Η φωτογραφία αναδημοσιεύτηκε από έναν λογαριασμό με περισσότερους από 200.000 ακολούθους και έγινε viral.

Όμως αναφέρθηκε ως ακατάλληλη και τελικά διεγράφη από το Instagram. Η Veronica είπε ότι παρόλο που ο λογαριασμός προσπάθησε να ανεβάσει ξανά τη φωτογραφία πολλές φορές, αυτό στάθηκε αδύνατον λόγω των αναφορών.

Η Veronica ζήτησε βοήθεια μέσω των Instagram Stories της. «Έθεσα το ερώτημα: ‘βλέπω μόνο αγάπη, τι γίνεται με εσένα;’ γιατί αυτό είναι που φαίνεται στην εικόνα: μια οικογένεια», δήλωσε.   




 

Mientras voy en un autobús con 40 personas que no conozco a disfrutar de una cena clandestina de la que no sé nada, encuentro esta foto en mi móvil, de la que fue nuestra primera sesión de familia. Este fin de semana he quedado con @paulagfurio para participar en un proyecto suyo que me tiene conquistada. Sobre esto os iré contando más muy pronto y sobre la cena y lo que me encuentro, iré compartiendo impresiones por stories. Igual hago un directo, porque voy a encontrarme allí a una amiga que hace mucho tiempo que no veo, trabaje con ella mientras estudiaba cocina, y ahora es de las mejores chefs del país, y fue ganadora de la última edición de top chef. Sabéis de quien os hablo!? Estoy nerviosa! Jeje Buenas noches familia! #nochesalhambra #lgbtfamily #cenaclandestina #twomoms #dosmamás #portraitphotography #fanilytime #tbt #life #home #lgbti #lesbianmoms #instagram

A post shared by Oh!Mamiblue *Food and Love* (@oh.mamiblue) on




Μετά τη δημοσίευσή του, οι άνθρωποι άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη διαγραφή της εικόνας, μοιράζοντας τις δικές τους φωτογραφίες ή φωτογραφίες του ζευγαριού χρησιμοποιώντας το hashtag #Yosoloveoamor - βλέπω μόνο την αγάπη.   

Αλλά ταυτόχρονα, κάποιοι άλλο άνθρωποι ανέφεραν το hashtag #Yosoloveoamor, το οποίο τελικά επίσης μπλοκαρίστηκε από το Instagram.

Τόσο η Veronica όσο και η Jana δήλωσαν ότι κατανοούν ότι, εξαιτίας ενός τεράστιου αριθμού αναφορών, το Instagram αφαιρεί προσωρινά και αυτόματα μια εικόνα ή ένα συγκεκριμένο hashtag, αλλά ζητάνε αυτό να αλλάξει. 




«Καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι αναφέρουν αυτό το θέμα και η άμεση αντίδραση του Instagram είναι η αφαίρεση του περιεχομένου, αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιος πίσω από αυτό που να λέει ότι ‘αυτό διαγράφεται και αυτό όχι’. Είμαι βέβαιη ότι η Instagram μπορεί να αντέξει οικονομικά να προσλάβει κάποιους ανθρώπους που θα εργάζονται αποκλειστικά για αυτό», δήλωσε η νεαρή μητέρα.

«Αυτό δεν είναι απλά ανοησία: Είναι έγκλημα. Η ομοφοβία τιμωρείται και είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», πρόσθεσε.   Η οικογένεια δεν εγκατέλειψε την μάχη της για την λογοκρισία και μετά τη διαγραμμένη φωτογραφία και το hashtag, δημιουργήθηκε ένα τρίτο χάσταγκ, το # BorraIGdehomófobos , το οποίο σημαίνει διαγραφή των ομοφοβικών.

 

Πηγή: lifo.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ