«Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει αυθαίρετα έρευνες στον κυπριακό βυθό»

Την απάντησή του σε σχέση με δημοσίευμα ξένης ιστοσελίδας για ναυάγιο που βρέθηκε ανοιχτά της Κύπρου, δίνει το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία Αρχείου 



Την είδηση που δημοσιεύτηκε πριν μερικές ημέρες, σε σχέση με ναυάγιο που ανακάλυψε ξένη αρχαιολογική ομάδα ανοιχτά της Κύπρου, το οποίο υποστηρίζει ότι χρονολογείται από την περίοδο της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ζητήσαμε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου να σχολιάσει.



Διαβάστε την είδηση, όπως αναδημοσιεύτηκε χθες (4/12) στη CITY πατώντας εδώ...>>>https://goo.gl/3Vpi5b



Υπεύθυνη λειτουργός του τμήματος, παρότι δεν είχε ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα, μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2014 κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει σε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως άδεια από το αρμόδιο τμήμα.  «Η συγκεκριμένη ομάδα είναι γνωστή, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει έρευνες στη θαλάσσια και υποθαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Παλαιότερα που δεν υπήρχε νομοθεσία, ήταν διαφορετικά, πλέον όμως δεν μπορεί να λειτουργεί αυθαίρετα κανείς».

Όπως αναφέρει η λειτουργός, διαβάζοντας το άρθρο που αναδημοσιεύτηκε στη CITY, προφανώς ο λόγος που δεν αναφέρεται η περιοχή που βρέθηκε το ναυάγιο, είναι ένεκα της νομοθεσίας που ισχύει. «Θα εξετάσουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα και θα επανέλθουμε με πιο συγκεκριμένες ενέργειες, αν όντως ευσταθεί κάτι τέτοιο».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ