Η νέα Αντιπρόεδρος της Accept είναι μητέρα τριών παιδιών

«Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ αισιόδοξη… με μερικά σύντομα διαλείμματα απαισιοδοξίας».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή ήταν η απάντηση της Τατιάνας στην ερώτηση που την θέσαμε κατά πόσο είναι αισιόδοξη γενικότερα με το θέμα της ΛΟΑΤ κοινότητας στην Κύπρο, σε σχέση με το πώς το βλέπει η κυπριακή κοινωνία.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Accept - ΛΟΑΤ Κύπρου, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, ανάμεσα στο 8μελές νεοκλεγέν συμβούλιο είναι και μια μητέρα 3 παιδιών, η Τατιάνα Ηρακλέους, η οποία μάλιστα αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου της Οργάνωσης.

Να υπενθυμίσουμε πως νέος Πρόεδρος της Accept αναδείχθηκε ο Νικόλας Τρύφων, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία από τον εδώ και 5 ½ χρόνια πρόεδρο της Οργάνωσης, Κώστα Γαβριηλίδη {…>>> διάβασε σχετικό άρθρο εδώ}.



Η CITY συνομίλησε με την πολύ δραστήρια σε πολλά επίπεδα Τατιάνα Ηρακλέους με αφορμή τη νέα της ιδιότητα.

 

Πότε και πώς αποφάσισες να διεκδικήσεις θέση στο συμβούλιο της Accept;

Άρχισα να ασχολούμαι με την  Accept από την 1η Πορεία Υπερηφάνειας. Αυτά τα 4 χρόνια λόγω του ότι ήμουν πολύ κοντά στην Οργάνωση, ως εθελόντρια, έμαθα πολλά πράγματα. Φέτος, μετά από όλες τις εμπειρίες που έχω συλλέξει ένιωσα έτοιμη για να διεκδικήσω μια θέση στο συμβούλιο.


Τα παιδιά γεννιούνται με την προδιάθεση να αγαπήσουν. Κανένα παιδί δεν γεννιέται ούτε ομοφοβικό, ούτε ρατσιστής κλπ.


Τι θα προσπαθήσεις να κάνεις-αλλάξεις στο πλαίσιο της θητείας σου;

Το Συμβούλιο της Accept αποτελείται από 8 διαφορετικά άτομα, τα οποία όμως λειτουργούν ως ένα, προσπαθώντας να υλοποιήσουν τους διάφορους στόχους που βάζει η οργάνωση. Προσωπικά, νιώθω πως έχω πολλή ενέργεια, αγάπη και θέληση να βοηθήσω την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους αυτούς.

 

 

Είσαι αισιόδοξη γενικότερα με το θέμα της ΛΟΑΤ κοινότητας στην Κύπρο, σε σχέση με το πώς του βλέπει η κυπριακή κοινωνία;

Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ αισιόδοξη…με μερικά σύντομα διαλείμματα απαισιοδοξίας! Βλέπω πως ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και πιστεύω πως με καλύτερη ενημέρωση και παιδεία, θα βελτιωθεί ακόμη πιο πολύ η κατάσταση… Και μετά ακυρώνονται θεατρικές παραστάσεις, δημόσια πρόσωπα εκφράζουν ρητορική μίσους, πάντα χωρίς επιπτώσεις κλπ. Αυτό όμως που με κρατά αισιόδοξη, είναι πως διαφαίνεται πως οι πολίτες αυτού του τόπου «ξύπνησαν» και άρχισαν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

 

Τατιάνα, εσύ προσωπικά τι λες στα παιδιά σου άμα σε ρωτούν για δυο άντρες ή δυο γυναίκες που φιλιούνται μεταξύ τους;

Τα παιδιά μου δεν με ρωτούν για δυο άντρες ή δυο γυναίκες που φιλιούνται μεταξύ τους. Ξέρεις γιατί; Επειδή τα παιδιά μου έμαθαν πως ζευγάρι δεν αποτελούν μόνο άτομα του αντίθετου φύλου και πως όπως οι γονείς τους έχουν δικαίωμα στην αγάπη, να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου και να φιλιούνται σε δημόσιους χώρους, τα ίδια ακριβώς δικαιώματα έχουν και τα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Όσο «μελό» κι αν ακούγεται, είναι πέρα για πέρα αληθινό… Τα παιδιά γεννιούνται με την προδιάθεση να αγαπήσουν. Κανένα παιδί δεν γεννιέται ούτε ομοφοβικό, ούτε ρατσιστής κλπ. Εναπόκειται στον τρόπο που οι γονείς και το περιβάλλον τους θα τα επηρεάσουν, διαμορφώνοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές ως παιδιά και μετέπειτα ως ενήλικες.

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση τεκνοθεσίας. Το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται στο ότι ένα παιδί θα μεγαλώσει από άτομα του ίδιου φύλου, από τη στιγμή που θα μεγαλώσει με αγάπη, αλλά στον τρόπο που η κοινωνία θα αντιμετωπίσει το παιδί αυτό.

 

Όπως προαναφέραμε, η Τατιάνα μεγαλώνει μαζί με τον σύζυγό της τα 3 παιδιά τους, σε ένα πολύ ωραία περιβάλλον με πολλά και διαφορετικά ζώα.

Ενημερωτικά, μάλιστα, εδώ και κάποιους μήνες υπογράφει στο περιοδικό Time Out Cyprus τη στήλη LGBT.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ