Έτσι μοιάζει στην πραγματικότητα η φωνή του τυραννόσαυρου

Παλαιότερα ακούγαμε σε διάφορες ταινίες και ντοκιμαντέρ, τη «φωνή» του Τυραννόσαυρου Rex, η οποία ήταν... τρομακτική.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό ίσως να μην ανταποκρίνεται και τόσο στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, ο φυσιοδίφης Κρις Πάκαμ και η Τζούλια Κλαρκ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Τέξας, βασίζονται στη θεωρία που λέει ότι οι δεινόσαυροι ακούγονταν περισσότερο σαν τα σημερινά πουλιά και ερπετά παρά σαν τα σημερινά αρπακτικά.

Στόχος τους ήταν να κατασκευάσουν ξανά ήχους, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ του BBC (The Real T.rex).

«Οι πιο ανατριχιαστικοί ήχοι στο φυσικό κόσμο σήμερα προέρχονται από αρπακτικά, το ουρλιαχτό του λύκου, ο βρυχηθμός της τίγρης, αλλά οι ειδικοί τώρα αμφιβάλλουν για το αν ο Τ-Rex ακουγόταν σαν αυτά» λέει ο Πάκαμ.

Οι δεινόσαυροι είναι οι πρόγονοι των σημερινών πουλιών και «συγγενεύουν» με τους αλιγάτορες και τους κροκόδειλους, οπότε η Κλαρκ χρησιμοποίησε τον «απόκοσμο» ήχο του ευρασιατικού ήταυρου (ένα σπάνιο είδος ερωδιού) και τους ήχους κινεζικών κροκοδείλων για να «εκτιμήσει» το πώς θα ακουγόταν ο τυραννόσαυρος.

Στη συνέχεια, αύξησε την κλίμακα και έντασή του για να αντιστοιχεί σε ένα πλάσμα του μεγέθους του τυραννόσαυρου και προέκυψε ένα υπόκωφο, απειλητικό γρύλισμα- πιο «διακριτικό» από τον βρυχηθμό που θα φανταζόταν κανείς, αλλά αρκετά τρομακτικό για να προκαλέσει ανατριχίλα.

«Θα μπορούσε να είναι η πρώτη φορά εδώ και 66 εκατομμύρια χρόνια που ακούγεται αυτός ο ήχος στη Γη. Είναι μια προσπάθεια στα τυφλά, αλλά χρησιμοποιούμε τα στοιχεία που έχουμε. Νομίζω πως είναι ο πιο τρομακτικός ήχος που έχω ακούσει ποτέ» καταλήγει ο Πάκαμ.

Ακούστε τον ήχο πιο κάτω:

Με πληροφορίες από τη Huffingtonpost

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ