«Στην παραλία De Costa, στο παρελθόν, εγίναν εγκλήματα τζαι αίσχη»

«Ο δήμος Παραλιμνίου, με κάθε νομιμότητα, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις. Δεν παρεμβαίνει για να αλλοιώσει, ούτε να καταστρέψει. Το ακριβώς αντίθετο».

 


Article featured image
Article featured image

Ιδιαίτερα έντονος υπήρξε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, σε σχέση με την επίμαχη φωτογραφίες που κυκλοφόρησε χθες Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στα social media, η οποία δείχνει ότι μπουλντόζες του δήμου μπήκαν σε παραλία του Πρωταρά για να διαπλατύνουν το δρόμο.

Η παραλία, στην οποία αναφερόταν η ανάρτηση, η De Costa, είναι μια μικρή, σχετικά άγνωστη παραλία, χωρίς άμμο, με την πρόσβαση στο νερό να καθίσταται σχετικά δύσκολη λόγω των βράχων. Τα νερά όμως είναι πεντακάθαρα και θέα με τα ψηλά δέντρα πανέμορφη.


Η κρατική γη δεν είναι χαλάλι κανενός και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.


Τι γύρευαν λοιπόν οι μπουλντόζες του δήμου, τέτοια εποχή, εκεί;

«Πριν 25 χρόνια, όταν χτιζόταν συγκεκριμένο υποστατικό εκεί, είχαν γίνει εγκληματικές παρεμβάσεις στην περιοχή... Εγίναν εγκλήματα τζαι αίσχη. Η συγκεκριμένη παραλία, δεν υπήρχε, αυτοί την είχαν δημιουργήσει, ενώ είχαν μεταφέρει μέχρι και χαλίκι στη θάλασσα, το οποίο έπειτα από τόσα χρόνια η θάλασσα το έβγαλε στην παραλία. Δεν κάναμε καμία διαπλάτυνση του δρόμου, ούτε άλλη παρέμβαση, αυτό που κάναμε ήταν διορθωτικές ενέργειες για να καθαρίσει και να επιπεδοποιηθεί παραλία, ούτως ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση στους λουόμενους».


Ο στόχος του Δήμου Παραλιμνίου είναι ο κόσμος να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση από τον Κόννο έως την γραμμή αντιπαράταξης και κανείς δεν πρόκειται να μας εμποδίσει να το πράξουμε αυτό.


Όπως αναφέρει ο κ. Πυρρίλης στη CITY, ήδη έχει αφαιρεθεί το χαλίκι από την παραλία αλλά και τα μπάζα που είχαν πεταχτεί εκεί πριν από χρόνια, τα οποία πολύς κόσμος θεωρούσε ως φυσικά στοιχεία της παραλίας. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος, αυτό συνέβη με πολλές παραλίες του δήμου όπου υπήρχαν θαμμένα μπάζα για χρόνια, με τον κόσμο να θεωρεί ότι ήταν δημιούργημα της φύσης και αντιδρούσαν όταν αφαιρούνταν.

«Ο στόχος του Δήμου Παραλιμνίου είναι ο κόσμος να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση από τον Κόννο, έως την γραμμή αντιπαράταξης και κανείς δεν πρόκειται να μας εμποδίσει να τα πράξουμε αυτό», ξεκαθαρίζει ο κ. Πυρίλλης.

Ο λόγος που αντιδρούν κάποιοι, συνεχίζει, είναι επειδή πλήττονται τα δικά τους συμφέροντα. «Όλα αυτά τα χρόνια, κάποιοι ιδιώτες οικειοποιήθηκαν κομμάτια κρατικής παραλίας και τα εκμεταλλεύονταν για ίδιον όφελος. Τώρα που αυτό αλλάζει, φωνάζουν ότι είμαστε παράνομοι και παρεμβαίνουμε στη φύση. Η κρατική γη δεν είναι χαλάλι κανενός και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Απ’ όλους όσοι φωνάζουν για το περιβάλλον, είμαστε οι πρώτοι που το σεβόμαστε. Υπάρχουν πολλά λάθη και θα διορθωθούν. Αυτό που θέλουμε είναι όλοι οι πολίτες να μπορούν να κινούνται απρόσκοπτα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, χωρίς εμπόδια».

Τέλος, ο κ. Πυρίλλης, ανέφερε πως η συγκεκριμένη παραλία είναι η τελευταία που χρειαζόταν διόρθωση και ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις για να μετατραπεί σε οργανωμένη παραλία. Εντούτοις, πρόσθεσε, υπάρχουν αρκετά σημεία στο παραλιακό μέτωπο που επιδέχονται βελτίωσης...


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ