Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο

Υψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτύσσονται λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 9 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση, παραμένοντας όμως πάνω από την κανονική για την εποχή.

Το βράδυ της Πέμπτης προς ξημερώματα Παρασκευής παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα δυτικά, βόρεια και ορεινά/ημιορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με πολύ μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής μικρής διάρκειας και έκτασης κυρίως στα βόρεια και ορεινά. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Κυριακή αυξηµένες νεφώσεις πιθανόν να δώσουν τοπικές βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ