19 Κύπριοι εργαζόμενοι μιλούν για «τα τυχερά της δουλειάς» τους

Σε κάθε δουλειά, σε κάθε τομέα, εκτός από τα ωφελήματα που σου παρέχει ο ίδιος ο εργοδότης, ενίοτε προκύπτουν και διάφορα άλλα τυχερά.

 


Article featured image
Article featured image

«Τα τυχερά της δουλειάς» όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Για κάποιους είναι πολλά, για άλλους λίγα και καλά. Σίγουρα, πάντως, για όλους είναι ένα εξτραδάκι, ένα έξτρα κίνητρο για να αποδίδουν τα μέγιστα σε αυτό που κάνουν.

Και σίγουρα, ως «τυχερά», ο καθένας από τους ερωτηθέντες ορίζει διαφορετικά πράγματα.

Πιο κάτω οι απαντήσεις που πήραμε από 19 εργαζόμενους στην Κύπρο:



Από την ομάδα της CITY

 

«Θα μπορούσε να θεωρηθούν τυχερά της δουλειάς, ότι βλέπω διάφορες χώρες, αφού σε μερικούς από τους προορισμούς που πάμε διανυκτερεύουμε. Επίσης, βλέπω ανθρώπους (επιβάτες) από όλο τον κόσμο. Αν και δύσκολη η δουλειά μου, από θέμα ωραρίου και κούρασης, δεν είναι δουλειά ρουτίνας, ενώ σημαντικό κιόλας είναι πως δεν δουλεύεις με τα ίδια άτομα».

Λεωνίδας, Αεροσυνοδός

 

«Τυχερά της δουλειάς είναι όταν κλέβω (δεν βρίσκω άλλη λέξη, πιο light) που τα καθαριστικά που διούν στη βάρδια μου. Βασικά, κάθε βάρδια πιάνει που την αποθήκη καθαριστικά (πετσιά, σφουγγαρούθκια, χαρτιά, φαμόζο) για να έσιει μες στον φοριαμό της για να καθαρίζει… Μια φορά, έκλεψα που τζιήνα, δύο πετσιά τζαι δύο σφουγγαρούθκια για το σπίτι μου»

Αντρέας, Δημόσιος Υπάλληλος

 

«Η δουλειά του ηθοποιού από τη φύση της καθιστά την κάθε μέρα ξεχωριστή. Απαιτεί φαντασία και δημιουργικότητα και έτσι δε βαριέσαι ποτέ. Αυτά είναι τα ‘τυχερά’ της δουλειάς κατά τη γνώμη μου. Τώρα, αν το δω από τη χιουμοριστική πλευρά, όταν δουλεύεις στην τηλεόραση δε χρειάζεται ποτέ να σκεφτείς τι θα φορέσεις το πρωί, επιλέγουν άλλοι τα ρούχα του ρόλου σου».

Βαρβάρα Χριστοφή, Ηθοποιός

 

«Γεύματα σε εστιατόρια, δωράκια από διαφημιστικές, εισιτήρια για πολιτιστικά events, ενώ που και που, παίζει και κανένα ταξίδι στο εξωτερικό. Δεν έχουμε παράπονο κανένα σε αυτό το κομμάτι…»

Αντρέας, Δημοσιογράφος

 

«Χαχανίζουμε μεταξύ 14:00 και 15:00. Είναι η ώρα της κατζίας»

Αναστασία, Πωλήτρια

 

«Το ότι εγνώρισα τη γυναίκα μου (συνάδελφος), μετρά, ή θέλεις κάτι πιο καθημερινό; Το καθημερινό εν ότι ασχολούμαι συνέχεια με νέους, οργανώσεις νεολαίας τζαι μαζί τους μαθαίνω συνέχεια νέα πράματα»

Στέλιος Παπαπέτρου, Οργανισμός Νεολαίας

 

Πέραν από το κύρος, την αναγνώριση και το σεβασμό που δέχεται ένας καλός προσωπικός γυμναστής, η ίσως ισχυρότερη ικανοποίηση του επαγγέλματος μου είναι να βλέπω τα αποτελέσματα της σκληρής προσπάθειας των πελατών μου. Ταυτίζομαι με την εικόνα ενός ανθρώπου που θέλει να βοηθά μεταδίδοντας  θετικότητα, αυτοπεποίθηση και υγεία. Συχνά ακούω από πελάτες ότι η ζωή τους μεταμορφώθηκε μέσα από την προπόνησή μας, και ότι είναι πιο ευτυχισμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πληρωμή για μένα.

Ρένος Perrie, Personal Trainer

 

«Ταξίδια, γνωριμία με ενδιαφέροντα πρόσωπα, έκθεση σε νέες κουλτούρες, διεύρυνση οριζόντων, καινούργιες εμπειρίες, γνωριμίες με γυναικάρες»

Χρήστος, Chartered Accountant

 

«Το μόνο σίγουρο είναι πως με αυτή τη δουλειά δεν πρόκειται να πεινάσω ποτέ. Δικαιούμαστε, κάθε μέρα, να τρώμε από μια medium πίτσα δωρεάν»

Άννα Κωνσταντίνου, Υπάλληλος Πιτσαρίας

 

«Τα τυχερά της δικής μου δουλειάς είναι τα bonus που παίρνουμε κάθε χρόνο και μερικά δωράκια που μας φέρνουν κάποιοι πελάτες. Εμένα προσωπικά, ένας πελάτης μού έφερε δώρο ένα tablet»

Άντρη, Δικηγόρος

 

«Μπορείς να δεις ζωντανεύει στη σκηνή κάτι που εσύ φαντάστηκες! Μια σκέψη σου, μια ιδέα παίρνει μορφή! Και τη βλέπεις!»

Μάριος Κακουλλή, Ηθοποιός / Σκηνοθέτης

 

«Το ωράριο εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα. Επίσης, πάω διάφορα ταξίδια πληρωμένα από το πανεπιστήμιο για μελέτες»

Μαρίνα, Διδακτορική Φοιτήτρια

 

«Στην ανασκαφή έχω την άνεση να ντύνομαι όπως θέλω, χωρίς να με νοιάζει αν λερωθώ και επίσης δουλεύουμε μόνο όταν ο καιρός είναι καλός»

Γρηγορία Ιωάννου, Αρχαιολόγος

 

«Υπάρχουν πελάτες που αφήνουν καλά tips και δώρα στους υπάλληλους των ξενοδοχείων που τους εξυπηρετούν»

Βαρβάρα, Receptionist Ξενοδοχείου

 

«Εκτός από τις γνωριμίες που κάνω σε κάθε performance, πολύ σημαντικό για μένα είναι ότι αποκτώ θαυμάστριες οι οποίες, εκτός από τον θαυμασμό τους, συχνά μου εκφράζουν και πολλά άλλα…»

Απόστολος Σάββα, Χορευτής / Performer

 

«Ως επιχειρηματίας, θα έλεγα πως τυχερά της δουλειάς είναι τα παρακάτω: να ορίζεις τα δικά σου ωράρια, τι ρούχα θα βάλεις και τι θα πεις. Βασικά, η σχετική ελευθερία με την οποία βάζεις τους δικούς σου όρους»

Γιώργος Χρυσοχού, Επιχειρηματίας

 

«Εκτός από τα ταξίδια, σε όλο σχεδόν τον κόσμο, για τα τουρνουά, είναι και οι διάφορες γνωριμίες που κάνω με θαυμάστριες, που συχνά έχουν ‘happy end’»

Γιώργος, Αθλητής 

 

«Τυχερό της δουλειάς μου θα έλεγα ότι είναι η ευκαιρία που μου δίνεται να γνωρίζω ζώα και τοπία που δεν είδε ποτέ κανείς και ίσως ποτέ δεν θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και φυσικά ότι δεν αναγκάζομαι να περνάω ώρες κλεισμένος σε ένα γραφείο»

Χάρης Νικολάου, Τμήμα Δασών

 

«Βασικά, το μόνο ‘τυχερό’ που μπορώ να σκεφτώ είναι τα πληρωμένα γεύματα και δείπνα, ενίοτε»

Μαρίνα, Λογίστρια

 

Η δημοσιογραφία -ως χώρος στην Κύπρο- υποφέρει πολύ από την οικονομική κρίση και την κρίση του Τύπου, όμως υπάρχουν αυτά τα ‘τυχερά’ που κάνουν το επάγγελμά μας μοναδικό. Για εμένα, είναι η ευκαιρία να παρευρεθώ και να καλύψω μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στο εξωτερικό. Στα 31 μου, ήδη είχα την τιμή να καλύψω διάφορα αθλητικά γεγονότα σε τρεις ηπείρους και δεκάδες χώρες. Η παρουσία μου, ως μοναδικού Κύπριου δημοσιογράφου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ήταν το αποκορύφωμα. Το να βρίσκομαι μέσα στο Μαρακανά του Ρίο, σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων (ένα event που παρακολουθούσαν δισεκατομμύρια από την τηλεόραση) και να βλέπω την κυπριακή ομάδα και σημαία να εισέρχεται στο στάδιο, ήταν κάτι μοναδικό»

Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Δημοσιογράφος


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ