Δυο παραλίες στο Παραλίμνι αλλάζουν πρόσωπο

Article featured image
Article featured image

Δεν είμαι και πολύ της οργάνωσης. Και ειδικά όταν αυτή αφορά στην παραλία. Έστω κι αν φέτος αν θα κατέβω στην παραλία με δυο μωρά, προτιμώ να έχω τη δική μου ομπρέλα, τις δικές μου καρεκλιτσες, τη δική μου παγωνιέρα με φαγητό και μπίρες... Είμαι πιο χύμα στο κύμα και πιο της απόμερης παραλίας.

 

Δεν μου πολυαρέσουν οι πολυσύχναστες-κοσμοπολίτικες-πολύβουες παραλίες, με τις ομπρέλες του Δήμου. Αυτές, που είναι ο ένας πάνω στον άλλο, που λες «εξκιούσμι» κάθε τρεις και λίγο για να περάσεις, αυτές στις οποίες τρως (μέσο όρο) μισό κουβά άμμο ανά μισάωρο απ’ όσους σε υποσκελίζουν στο διάβα τους. Δεν είναι ότι δεν συχνάζω σε τέτοιες, απλώς δεν της πολυσυμπαθώ. Ειδικά τις μεγάλες. Τις γνωστές και μη εξαιρετέες.

Οπότε, δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ που ο Δήμος Παραλιμνίου «έκανε κατάσταση» σε δυο απ’ τις παραλίες της περιοχής. Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ που έβαλε ξαπλώστρες και ομπρέλες και πρόσθεσε άμμο στην Παραλία των Προσκόπων στον Κάππαρη (δίπλα στην ΜΜΑΔ) και στην παραλία του Αλιευτικού Καταφυγίου στην Αγία Τριάδα.



Παραλία Προσκόπων

Από τη μια είναι ok να εξελισσόμαστε και να αναβαθμιζόμαστε, από την άλλη όμως πρέπει να σκεφτόμαστε και όσους προτιμούν την ησυχία (που δεν είναι και λίγοι), αυτούς που θέλουν να αράξουν πρωτόγονα στην άμμο.

Μέχρι και άμμο πρόσθεσαν στις δύο παραλίες, με την πιο ουσιαστική δουλειά να γίνεται σε αυτή της Αγίας Τριάδας (κύρια φώτο), μια αρκετά μεγάλη και όμορφη παραλία, που έχει ως φόντο τις βάρκες στο μικρό λιμανάκι. Εδώ θα βρεις ξαπλώστρες και ομπρέλες, υπάρχει ναυαγοσώστης, φτιάχτηκε ένα μικρό κιόσκι για παγωτά, γλυκά και ποτά, ενώ μέχρι και γήπεδο για beach soccer δημιούργησαν!

Στην Παραλία των Προσκόπων τα πράγματα είναι πιο απλά. Προσθέσανε μόνο άμμο και ομπρέλες προς το «παρών», ενώ για το αν έπεται συνέχεια δεν ξέρουμε, ενώ δεν ξέρουμε κιόλας αν το «σηκώνει» η σχετικά μικρή έκτασή της.



Παραλία Προσκόπων

Έναν πλήρη οδηγό με παραλίες της περιοχής θα βρεις στο Time Out Ιουνίου, με οδηγίες μάλιστα για λουόμενους και άλλα πολλά tips!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ