Γιατί δεν άνοιξε ποτέ το χριστουγεννιάτικο χωριό στο Δημοτικό Κήπο Λεμεσού;

«Ο Δημόσιος Κήπος Λεμεσού για πρώτη χρονιά φέτος θα μεταμορφωθεί σε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό, έτοιμο να φιλοξενήσει χιλιάδες παιδικά χαμόγελα, δραστηριότητες, γιορτινά τραγούδια και εκατοντάδες λαμπάκια! Το χωριό θα λειτουργήσει από τις 8 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 10 Ιανουαρίου 2017».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή ήταν η ανακοίνωση που κυκλοφορούσε εδώ και μερικές ημέρες στο διαδίκτυο, ενημερώντας το κοινό για τα εγκαίνια του πρώτου χριστουγεννιάτικου χωριού της πόλης, το οποίο μάλιστα θα γινόταν στο δημόσιο κήπο, γεγονός που το έκανε ακόμη πιο ενδιαφέρον. 

Εντούτοις, και ενώ όπως διαβάζαμε στα διάφορα δημοσιεύματα, όλα ήταν έτοιμα για μεγάλα εγκαίνια, αυτά δεν έγιναν ποτέ με το χριστουγεννιάτικο χωριό να παραμένει έως και σήμερα βουβό και σκοτεινό, χωρίς μάλιστα ουδείς να προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους ακύρωσης της λειτουργίας τους. 

 



Πληροφορίες, έκαναν λόγο μη εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες αρχές, γεγονός που δεν επέτρεψε στην διαχειρίστρια εταιρεία να προχωρήσει στη λειτουργία του χωριού. Γεγονός το οποίο επιβεβαιώσαμε, μιλώντας με λειτουργό του Δήμου Λεμεσού, η οποία μας εξήγησε τι ακριβώς συνέβη. 

Όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια λειτουργός, η εν λόγω εταιρεία, προχώρησε σε μίσθωση του δημοτικού κήπου από τον Δήμο Λεμεσού για το διάστημα 8 Δεκεμβρίου με 10 Ιανουαρίου για τη δημιουργία θεματικού πάρκου. «Ο ιδιοκτήτης, όφειλε να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ούτως ώστε να πληροί όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για να επιθεωρηθεί και να λάβει τις απαραίτητες άδειες. Λανθασμένα, θεώρησε πώς θα προλάβαινε να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες και προχώρησε σε ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες λειτουργίας του». 

Ο λόγος που δεν λειτούργησε, συνεχίζει, είναι τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπιζε με την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων του. «Ένεκα αυτού, οι επιθεωρητές δεν μπορούσαν να δώσουν άδεια λειτουργίας, εξ ου και έμεινε κλειστό. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα ασφαλείας, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε κανένα κανόνα. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι έγινε για το καλό του κόσμου». 

Αυτή τη στιγμή, το χωριό βρίσκεται στην τελική ευθεία για να λειτουργήσει, αφού παραμένουν ακόμη μερικοί έλεγχοι για να δοθούν οι άδειες από το Δήμο. 

 

*Φωτογραφίες: Σελίδα Παράπονα Λεμεσού 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ