Έρχονται ξανά βροχές στην Κύπρο;

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σταδιακά θα αρχίσουν να παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα ορεινά/ημιορεινά και βόρεια παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή μικρής διάρκειας και έκτασης το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 22 στα παράλια και 13 στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο καιρός θα είναι παρόμοιος με το Σάββατο. Ουσιαστική αλλαγή του καιρού φαίνεται να έχουμε προς το τέλος της ερχόμενης βδομάδας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι παροδικά συννεφιασμένος αλλά το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων ελαφρών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και το απόγευμα τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων ελαφρών βροχών. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, την Κυριακή και τη Δευτέρα, αλλά την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ