Οι ταινίες που θα προβληθούν στο ΣΙΓΜΑ τις γιορτές

Και φέτος τις γιορτές βλέπουμε ΣΙΓΜΑ.

 


Article featured image
Article featured image

Το ΣΙΓΜΑ μπαίνει κυριολεκτικά στο κλίμα των ημερών και φέρνει στο σπίτι μας τη μεγάλη οθόνη.

Από την ημέρα των Χριστουγέννων και έπειτα, θα προβάλει ταινίες εορταστικού περιεχομένου.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού, έχει διαμορφωθεί αναλόγως.

Ρίξε μια ματιά πιο κάτω στις ταινίες που θα προβληθούν και σημείωσε αυτές που σε ενδιαφέρουν…

 

ΖΑΜΠΙΖΙΑ – ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/12 ΣΤΙΣ 7:45

Μια διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων που παρουσιάζει με πρωτότυπο τρόπο την αναγκαιότητα ύπαρξης δομών, ώστε όλα τα μέλη μιας κοινωνίας να ζουν αρμονικά και με ασφάλεια. Στο χείλος ενός επιβλητικού καταρράκτη, στην καρδιά της Αφρικής, απλώνεται μια εκπληκτική  πόλη, όπου κατοικούν πτηνά κάθε είδους.

Ονομάζεται Ζαμπίζια και τη διοικεί ο μπαρουτοκαπνισμένος Σεκχούρου. Το νεαρό γεράκι Κάι εγκαταλείπει το απομονωμένο του φυλάκιο για να γίνει μέλος των Τυφώνων, της ξακουστής ομάδας που περιπολεί και διατηρεί ασφαλή τη Ζαμπίζια. Ο πατέρας του δεν συμφωνεί με την απόφαση του και τον ακολουθεί, μέχρι που αιχμαλωτίζεται από ένα ύπουλο ιγκουάνα που σκοπεύει να επιτεθεί στο καταφύγιο των πτηνών. Ο Κάι και η αδελφή ψυχή του Ζωή θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να σώσουν την πόλη από τα υποχθόνια σχέδια του ιγκουάνα.

 

DR. DOLITTTLE

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/12 ΣΤΙΣ 16:40

Ο Τζον Ντουλίτλ διέθετε από μικρό παιδί μια εξαιρετική ικανότητα: να επικοινωνεί με τα ζώα! Τώρα πια, είναι ένας πολυάσχολος ενήλικας γιατρός που ξοδεύει ατέλειωτες ώρες στο ιατρείο του, παραμελεί τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του, ενώ σιγά-σιγά άφησε να ατονήσει κι εκείνο το τόσο ιδιαίτερο παιδικό του χάρισμα. Όμως, όταν κάποιο βράδυ παραλίγο να χτυπήσει με το αυτοκίνητο του ένα σκυλί, το δύστυχο τετράποδο του μιλά, ζητώντας του το λόγο, κι ο Ντουλίτλ του απαντά σα να πρόκειται για το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο! Αν και αρχικά αρνείται να το πιστέψει, με τον καιρό αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι βγήκε ξανά στην επιφάνεια το παιδικό του χάρισμα και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι παλιά. Κουκουβάγιες, ποντίκια, άλογα, ινδικά χοιρίδια και σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου επισκέπτονται και ζητούν την ιατρική βοήθεια του Ντουλίτλ.

Πρωταγωνιστούν: Eddie Murphy, Oliver Platt, Peter Boyle κ.α.

 

ΗΟΜΕ ALONE

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/12 ΣΤΙΣ 18:30

Μια πολυμελής αμερικάνικη οικογένεια που πρόκειται να ταξιδέψει στο Παρίσι για τις διακοπές των Χριστουγέννων, διακατέχεται από υπερβολικό άγχος την ημέρα της αναχώρησης, με αποτέλεσμα ένα από τα μέλη της, ο 8χρονος Κέβιν Μακ Άλιστερ, να μείνει πίσω. Ο μικρός Κέβιν βρίσκεται ξαφνικά ολομόναχος στο σπίτι και έρχεται αντιμέτωπος με δύο λωποδύτες που σχεδιάζουν να το ληστέψουν! Όμως, χάρη στην παιδική του εφευρετικότητα, το θάρρος και τη φαντασία του, καταφέρνει να τους κατατροπώσει.

Πρωταγωνιστούν: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O'Hara κ.α.

 

ΚΟΥΜΠΑ – ΜΙΑ ΖΕΒΡΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ

ΤΡΙΤΗ 26/12 ΣΤΙΣ 8:00

Μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Νότιο Αφρική με γερές δόσεις  χιούμορ και έντονης δράσης. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, ακόμα και στην περίπτωση  μιας ζέβρας. Ο Κούμπα είχε την ατυχία να γεννηθεί με τις μισές του ραβδώσεις και έτσι  το προληπτικό κοπάδι του τού αποδίδει την ξαφνική ξηρασία που έχει πλήξει την περιοχή. Η νεαρή ζέβρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει, για να βρει τον θρυλικό  νερόλακκο, όπου οι πρώτες ζέβρες απόκτησαν τις ρίγες τους. Στο ταξίδι του αυτό, ο  Κούμπα θα έχει για συνοδοιπόρους μια θρασύτατη αντιλόπη και μία φανταχτερή στρουθοκάμηλο, ενώ θα γνωρίσει ένα σωρό εκκεντρικούς χαρακτήρες. Η πραγματική πρόκληση θα έρθει, όταν στον δρόμο του εμφανιστεί μια άγρια λεοπάρδαλη.

 

FREE BIRDS (ΟΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΤΟ’ ΣΚΑΣΑΝ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/12 ΣΤΙΣ 14:30

Κωμική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων.  Ο Τζέικ είναι μεγαλόσωμος και παρορμητικός. Ο Ρέτζι είναι έξυπνος και καλόψυχος. Το μόνο που τους ενώνει, εκτός από το γεγονός ότι είναι γαλοπούλες, είναι η μοίρα τους να καταλήξουν πάνω σε μια πιατέλα στο γιορτινό τραπέζι. Έτσι, αποφασίζουν να κλέψουν μια χρονομηχανή και να επιστρέψουν πίσω στο 17ο αιώνα, τότε που ξεκίνησε η παράδοση να τρώνε γαλοπούλα στις γιορτές. Στόχος τους: να αφαιρέσουν το πιάτο γαλοπούλας από το εορταστικό μενού.

 

GULLIVER’S TRAVEL

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/12 ΣΤΙΣ 17:00

Ο Γκιούλιβερ, ένας εκκολαπτόμενος συγγραφέας, δουλεύει στο ταχυδρομείο για να βγάζει τα προς το ζην. Μια μέρα θα του ανατεθεί κατά λάθος να γράψει ένα ταξιδιωτικό άρθρο για το Τρίγωνο των Βερμούδων. Το ταξίδι, που κάνει, παίρνει μια απροσδόκητη τροπή και έτσι ο Γκιούλιβερ ανακαλύπτει ένα νησί, όπου κατοικούν μικροσκοπικά πλασματάκια, οι Λιλιπούτειοι. Ενώ στην αρχή πιάνεται αιχμάλωτος από τα μικρά εργατικά ανθρωπάκια, τελικά αναγνωρίζεται ως ήρωάς τους…

Ο Ρομπ Λέτερμαν σκηνοθετεί μια πρωτότυπη και διασκεδαστική διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος του Τζόναθαν Σουίφτ.

Πρωταγωνιστούν: Jack Black, Emily Blunt, Jason Segel, Emily Blunt, Amanda Peet

 

HOME ALONE 4

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/12 ΣΤΙΣ 18:40

Ένα οχτάχρονο αγόρι ξυπνάει και βρίσκει τη Χριστουγεννιάτικη ευχή του να γίνεται πραγματικότητα. Η μεγάλη οικογένεια του έχει εξαφανιστεί (οι γονείς και τα αδέρφια του πηγαίνουν διακοπές στη Παρίσι) και έτσι μένει μόνο του στο σπίτι. Το πολυμήχανο αγόρι παίρνει θάρρος από την ελευθερία του και αρχίζει να το διασκεδάζει, όμως τα πράγματα δυσκολεύουν, όταν δύο αδέξιοι διαρρήκτες προσπαθούν να παραβιάσουν το σπίτι του, αντιμετωπίζοντας τους με περίτεχνες, βλακώδεις και αστείες παγίδες.

Πρωταγωνιστούν: Mike Weinberg, French Stewart, Clare Carey, Barbara Babcock

 

ALADDIN

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/1/18 ΣΤΙΣ 6:20

Ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής της Walt Disney. Στα βάθη της μαγευτικής πόλης της Ασίας ένας αλητάκος με το όνομα Αλαντίν και η πονηρή  μαϊμού του, ο Αμπού, παλεύουν να σώσουν την πριγκίπισσα Γιασμίν. Η ζωή του Αλαντίν αλλάζει  όταν εντελώς τυχαία τρίβει ένα παλιό λυχνάρι απ’ όπου ελευθερώνεται ένα γλυκύτατο Τζίνι, το οποίο υπακούοντας τις εντολές του νέου αφεντικού, τον μετατρέπει σε πρίγκιπα. Αλλά ο Τζαφάρ  και ο δολοπλόκος παπαγάλος του, ο Ιάγος, θέλουν να κλέψουν το λυχνάρι και τις δυνάμεις που αυτό κρύβει. Ο Αλαντίν τώρα για να μπορέσει να τους νικήσει και να κερδίσει την καρδιά της Γιασμίν, πρέπει να αποδείξει ότι είναι πρίγκιπας εκεί που μετράει περισσότερο στην καρδιά!

 

JUSTIN AND THE NIGHTS OF VALOUR (Ο ΤΖΑΣΤΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/1/18 ΣΤΙΣ 8:00

Ο Τζάστιν ζει σε ένα βασίλειο, όπου κυριαρχούν οι γραφιάδες, ενώ οι ιππότες έρχονται σε  δεύτερη μοίρα. Το όνειρό του, όμως, είναι να γίνει ιππότης, όπως ο παππούς του, ενώ ο πατέρας  του, σύμβουλος της βασίλισσας, τον φαντάζεται δικηγόρο. Μετά από την επίσκεψή του, όμως,  στη γιαγιά του, ο Τζάστιν εγκαταλείπει το σπίτι του και ρίχνεται στην περιπέτεια. Σύμμαχοι του θα είναι η Ταλία, ένα δυναμικό και ανεξάρτητο κορίτσι, ένας παράξενος μάγος, ο Μελκιάδης, ο γόης Σερ Κλόρεξ, καθώς και τρεις καλόγεροι που θα γίνουν οι μέντορες του.

 

A GOOD YEAR

ΤΡΙΤΗ 2/1/18 ΣΤΙΣ 22:00

Ο πολυάσχολος χρηματιστής Μαξ Σκίνερ αφήνει το Λονδίνο και πετάγεται μέχρι τη Νότια Γαλλία για να πουλήσει τον αμπελώνα του θείου του όπου μεγάλωσε. Σύντομα όμως η υπεροπτική του διάθεση απέναντι στην ζωή της επαρχίας αλλάζει παντελώς χάρη στις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων και μια πανέμορφη Γαλλίδα που γνωρίζει.

Πρωταγωνιστούν:  Russell Crowe, Marion Cotillard, Albert Finney, Didier Bourdon, Abbie Cornish.

 

DIRTY ROTTEN SCOUNDRELS

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/1/18 ΣΤΙΣ 22:00

Ο Λόρενς Τζέιμσον είναι ο πιο σοφιστικέ και στιλάτος απατεώνας στην ιστορία του εγκλήματος και  τώρα έχει βρει το τέλειο κόλπο. Υποδυόμενος τον έκπτωτο πρίγκιπα, πλησιάζει πλούσιες κυρίες με  ευαίσθητη καρδιά και τους ζητάει χρήματα για να βοηθήσει το λαό του, που υποφέρει. Ο Φρέντι  Μπένσον, είναι ένας Αμερικάνος μικροαπατεώνας, που ζει στη Νότια Γαλλία και χρησιμοποιεί την ιστορία της άρρωστης μαμάς του για να εξοικονομεί χρήματα. Όταν οι δυο τους συναντιούνται και ενώνουν τις δυνάμεις τους τα αποτελέσματα είναι ξεκαρδιστικά.

Πρωταγωνιστούν: Steve Martin, Michael Caine, Glenne Headly, Anton Rodgers


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ