Έρχονται: 5+1 ταινίες που πρέπει να δεις!

Article featured image
Article featured image

Ο Andy και η Lana Wachowski φιλοδοξούν να ζήσουν ξανά τις ένδοξες μέρες του «Matrix», ο Tommy Lee Jones κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για δεύτερη φορά, ο Woody Allen επιστρέφει στην Ευρώπη, ο Ben Affleck συνεργάζεται με τον David Fincher, ο Brad Pitt γίνεται οδηγός τανκ και ο Matthew McConaughey ταξιδεύει στο διάστημα για να σώσει την ανθρωπότητα. Αυτές είναι οι 5+1 ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις μέχρι το τέλος της χρονιάς!

 

Jupiter Ascending

Πρόκειται για το νέο, πολύ φιλόδοξο project των δημιουργών της τριλογίας του «Matrix» και του «Cloud Atlas», Andy και Lana Wachowski (γνωστούς και ως «The Wachowskis»). Το επιτυχημένο δίδυμο υπογράφει το σενάριο, την παραγωγή και τη σκηνοθεσία της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Jupiter Ascending», στην οποία πρωταγωνιστούν η Mila Kunis και ο Channing Tatum. Η Kunis υποδύεται τη Jupiter Jones, μια ασήμαντη, καθημερινή κοπέλα, που αν και τα αστέρια έδειχναν όταν γεννήθηκε ότι προορίζεται για κάτι πολύ μεγάλο, σήμερα εργάζεται ως καθαρίστρια. Κι’ όμως... Η Jupiter θα ανακαλύψει μετά από μια απόπειρα δολοφονίας της (οργανωμένη από τη Βασίλισσα του Σύμπαντος), ότι έχει τη δύναμη να επηρεάσει την ισορροπία του κόσμου. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις κυπριακές κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Αύγουστο.



The Homesman

Εννέα χρόνια μετά το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το υποψήφιο για Χρυσό Φοίνικα «The Three Burials of Melquiades Estrada», ο (αγέλαστος, αλλά υπερβολικά ταλαντούχος) Tommy Lee Jones, παρουσιάζει τη δεύτερη του ταινία (συνυπογράφει και το σενάριο) με τίτλο «The Homesman», η οποία διεκδικεί και αυτή με τη σειρά της το μεγάλο έπαθλο στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τη Hilary Swank (συμμετέχει και η Meryl Streep), η ταινία μας μεταφέρει στην Άγρια Δύση, το 1845 και μας αφηγείται την ιστορία της Mary Bee (Swank), η οποία με τη βοήθεια ενός επικυρηγμένου ληστή, θα προσπαθήσει να μεταφέρει τρεις γυναίκες που έχουν χάσει τα λογικά τους, από τη Νεμπράσκα στην Αϊόβα. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί τον Αύγουστο.



 

Magic in the Moonlight

Αυτός είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Woody Allen που μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το «Blue Jasmine» (δεν ξέρω αν η Cate Blanchett πρέπει να ευγνωμονεί τον Allen ή το αντίθετο) είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν ξανά κατακόρυφα μετά το αποτυχημένο «To Rome With Love» και την ανοιχτή επιστολή της θετής του κόρης Dylan Farrow στην ιστοσελίδα των New York Times, στην οποία τον κατηγορούσε για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν παιδί. Ο Woody Allen λοιπόν, γράφει και σκηνοθετεί το «Magic in the Moonlight» και μας ταξιδεύει ξανά στην Ευρώπη (για να δούμε αν θα του βγει σε καλό αυτή τη φορά) και συγκεκριμένα στη Νότιο Γαλλία τη δεκαετία του 1920. Στην κομεντί, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Αύγουστο, πρωταγωνιστούν οι Emma Stone (θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνάντηση της με τον Allen), Colin Firth, Marcia Gay Harden και Jacki Weaver.



Gone Girl

Πριν τον δούμε να υποδύεται το ρόλο του εκατομμυριούχου Bruce Wayne στο «Batman v Superman: Dawn of Justice» του Zack Snyder (παρά τη θύελλα αντιδράσεων από τους φαν του δημοφιλούς ήρωα), ο Ben Affleck συνεργάζεται με έναν ακόμα σπουδαίο σκηνοθέτη, τον David Fincher («The Social Network», «Fight Club») στην ταινία «Gone Girl». Πρόκειται για μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Gillian Flynn, η οποία μιλά για την ιστορία της Amy (Rosamund Pike), μιας γυναίκας που εξαφανίζεται την ημέρα της πέμπτης επετείου του γάμου της. Καθώς οι αρχές ερευνούν την υπόθεση, ανακαλύπτουν ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται στη σχέση της με τον άντρα της Nick Dunne (Ben Affleck). Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Οκτώβριο.



 

Fury

Με look που θα σου θυμίσει κάτι από το ρόλο του στο «Inglourious Basterds» του Tarantino, ο Brad Pitt πρωταγωνιστεί στην πολυαναμενόμενη ταινία «Fury», σε σκηνοθεσία και σεναρίο David Ayer («Training Day»). Πρόκειται για ένα πολεμικό δράμα που εκτυλίσσεται το 1945 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ayer αφηγείται την ιστορία του πενταμελούς αμερικανικού πληρώματος ενός τανκ με την ονομασία «Fury», οι οποίοι θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με μια εναπομείνουσα γερμανική μεραρχία. Τον Pitt -ο οποίος υποδύεται τον Wardaddy, αρχηγό της πενταμελούς ομάδας - πλαισιώνουν οι Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal και Michael Peña. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Νοέμβριο.



Interstellar

Μια νέα ταινία του Christopher Nolan (“Inception”, “The Dark Knight”) είναι πάντα καλοδεχούμενη! Ειδικά όταν σ’ αυτήν πρωταγωνιστεί ο κάτοχος του φετινού βραβείου Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου Matthew McConaughey. Και αφού το φιλμ υπογράφει (μαζί με τον αδελφό του) και σκηνοθετεί ο Nolan, φαντάζομαι πώς ήδη θα έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για μια καλογυρισμένη (και αρκετά περίπλοκη) ταινία επιστημονικής φαντασίας που σίγουρα θα μας απασχολήσει αρκετά τους επόμενους μήνες. «Interstellar» θα πει ταξίδι από το ένα ηλιακό σύστημα, στο άλλο. Κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, μια που η Γη αρχίζει να καταστρέφεται, γεγονός που θα οδηγήσει μια ομάδα επιστημόνων να βρει έναν καινούργιο και φυσικά κατοικίσιμο πλανήτη για τους ανθρώπους. Τον McConaughey πλαισιώνουν η Anne Hathaway και η Jessica Chastain. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Νοέμβριο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ