Αν είσαι άστεγος και κοιμάσαι σε δημόσιους χώρους θα πάρεις πρόστιμο

Τι δεν καταλαβαίνεις;

 


Article featured image
Article featured image

Τα πράγματα είναι απλά. Αν δεν είχες την τύχη να κρατήσεις ή να έχεις ένα δικό σου σπίτι και επιλέγεις να κοιμηθείς το βράδυ σ’ ένα παγκάκι ή στο δρόμο, τότε η αστυνομία θα σου επιβάλει πρόστιμο γι’ αυτή σου την επιλογή. Δεν θα μολύνεις εσύ την αισθητική των δημόσιων χώρων γιορτινές ημέρες.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι Αρχές της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, και αποφάσισαν την επιβολή προστίμου σε όσους έχουν το θράσος να κοιμούνται σε δημόσιους χώρους.

Μια απόφαση που έρχεται σε μία περίοδο που τα ποσοστά των αστέγων έχουν αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα τους βλέπεις σε σταθμούς τραίνων, σε παγκάκια στις πλατείες, σε γωνίες στα σοκάκια. Το γεγονός, ενόχλησε την έδρα του χρηματοοικονομικού τομέα της Γερμανίας, λαμβάνοντας αυτή την κατά τα άλλα οξύμωρη και απάνθρωπη απόφαση.

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε πως όποιος πιάνεται να κοιμάται στο δρόμο ή σε παγκάκια του κέντρου, θα συλλαμβάνεται από την αστυνομία και θα πληρώνει πρόστιμο αμέσως. Μόνο που κανείς δεν διευκρινίζει πώς θα πληρώνει αυτό το πρόστιμο;

 

Με πληροφορίες από Luben 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ