Αυτό που έκανε το Netflix είναι κάπως περίεργο [και τρομακτικό]

Αν είχες την εντύπωση ότι οι παγκόσμιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή προβολής ταινιών και σειρών είναι απρόσωπες και αδιάφορες προς τους χρήστες του, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη.

 


Article featured image
Article featured image

Τουλάχιστον όσο αφορά το δημοφιλές δίκτυο Netflix, το οποίο πριν μερικές ημέρες προχώρησε σε μία αψυχολόγητη, για πολλούς, ενέργεια την οποία μάλιστα αρκετοί χαρακτήρισαν ως κακόγουστη.

Συγκεκριμένα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter απευθύνθηκε σε ομάδα χρηστών του, με το εξής μήνυμα «Εσείς οι 53 που βλέπετε την ταινία «A Christmas Prince» κάθε μέρα εδώ και 18 μέρες: ποιος σας πείραξε;».

Μια κίνηση που ενόχλησε πολλούς, αφού θεωρήθηκε ως ασέβεια προς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τα οποία δημοσιοποίησε με αυτό τον τρόπο.

Η εταιρία απολογήθηκε λέγοντας ότι σέβεται απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα των συνδρομητών της και τα στοιχεία που έδωσε αφορούν σε γενικές τάσεις, χωρίς να κατονομάζεται κανείς.

Το γεγονός οδήγησε σε μία καινούργια αποκάλυψη χρήστη του Netflix, ο οποίος έγραψε στο Reddit, «Σταμάτησα από το Κολέγιο για λίγο καιρό λόγω κατάθλιψης και έβλεπα συνέχεια Netflix. Μου στείλανε e-mail για να με ρωτήσουν αν είμαι καλά. Αισθάνθηκα κάπως καλύτερα γνωρίζοντας ότι κάποιος, έστω και άγνωστος ενδιαφέρθηκε για μένα», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ούτε υπάλληλος της εταιρείας είναι, ούτε θέλει να την προωθήσει.

Εσύ, πώς θα ένιωθες αν σου συνέβαινε κάτι αντίστοιχο; 

 

Με πληροφορίες από Luben


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ