Κατέρρευσε μία από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες εικόνες των τελευταίων χρόνων

Μετά τον Άγιο Βασίλη, ακόμη μια χριστουγεννιάτικη ιστορία φτάνει άδοξα στο τέλος της.

 


Article featured image
Article featured image

Από το 2015, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο timeline μας εμφανίζεται η συγκεκριμένη φωτογραφία με τα kinky χριστουγεννιάτικα κεράκια, τα οποία κοσμούν την πλατεία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μια εικόνα, που εκτός από viral, διακωμωδήθηκε άπειρες φορές, έγινε meme, έγινε σύμβολο, έγινε ιδέα.

Εντούτοις, όπως και η ιστορία του Άγιου Βασίλη, έτσι κι αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ή τουλάχιστον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που ξέραμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως αποκαλύπτουν τα «Ελληνικά Hoaxes» η φωτογραφία με τα κεράκια που κυκλοφορεί από το 2015, με τον ισχυρισμό πως βλέπουμε το στολισμό στο Ηράκλειο, είναι στην ουσία πλαστή.

Τα κεράκια προστέθηκαν ψηφιακά από την παρακάτω φωτογραφία που είναι και η πραγματική. Από τότε, η ψεύτικη φωτογραφία εμφανίζεται στα social media κάθε χρόνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

 



 

Είναι άγνωστο από που είναι η πραγματική φωτογραφία. Κυκλοφορεί αρκετά χρόνια με διάφορες αναφορές πως προέρχεται από την Ιρλανδία, Δυτική Βιρτζίνια, Σαράγεβο, Μάαστριχτ, Μόσχα και Σόφια. Το σίγουρο είναι πως αυτός ο στολισμός με τα κεράκια, δεν έχει γίνει στο Ηράκλειο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ