Κύπριος καρδιολόγος ανάμεσα στους κορυφαίους των ΗΠΑ σύμφωνα με το Forbes

Ο Κύπριος Καρδιολόγος και Επισκέπτης Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Σταύρος Γ. Δράκος βρέθηκε ανάμεσα στους 27 κορυφαίους γιατρούς των ΗΠΑ, σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes για το 2017.


Article featured image
Article featured image

Η συμπερίληψή του στη λίστα του Forbes, η διάκριση και αναγνώριση της επιστημονικής αριστείας του 46χρονου Κύπριου Καρδιολόγου που κατάγεται από τον κατεχόμενο Άγιο Γεώργιο Κερύνειας και το Όμοδος, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Κύπρο στο χώρο της Ιατρικής επιστήμης.

Η επιλογή και η βράβευσή του από το περιοδικό Forbes, έγινε μέσω ενός ειδικού αλγόριθμου, προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, που συνυπολογίζει το βιογραφικό και τις δημοσιεύσεις ενός επιστήμονα, τις κριτικές ασθενών, ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και συναδέλφων ιατρών.

«Αυτή η διάκριση αντανακλά την πολύχρονη προσπάθεια πολλών ανθρώπων ξεκινώντας από την οικογένεια μου μέχρι συνεργάτες κ συναδέλφους στην Αμερική, Ελλάδα και Κύπρο. Η παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας απαιτεί στενή επαφή με τις συνεχείς εξελίξεις της ιατρικής. Αυτό επιτυγχάνεται με συνεχή συσχέτιση των ευρημάτων στους θαλάμους των ασθενών μας στις Πανεπιστημιακές Κλινικές με όσα ανακαλύπτουμε μέσω των ερευνών μας στα εργαστήρια αυτών των Κλινικών. Με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ ότι η νεοσύστατη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κύπρου κινείται σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση και με τη συνεχή στήριξη από την Πολιτεία θα συνεχίσει να συνδυάζει το ιατρικό έργο με την ιατρική έρευνα. Αυτό είναι κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό έλειπε από την Κύπρο και που είναι απαραίτητο σε κάθε χώρα, ώστε να ‘μπολιάζει’ και να κρατά το επίπεδο υπηρεσιών υγείας σε στενή επαφή με τη νέα γνώση και τις ιατρικές εξελίξεις. Αυτή η στενή σύζευξη μεταξύ Ιατρικών Σχολών, Πανεπιστημιακών Κλινικών και Νοσοκομείων οδηγεί σε καλύτερη υγεία για όλο τον πληθυσμό» αναφέρει ο διακεκριμένος καρδιολόγος».

Ο Δρ. Σταύρος Γ. Δράκος ζει με την οικογένειά του στη Γιούτα, όπου είναι καθηγητής Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γιούτα και Διευθυντής στο Πρόγραμμα Καρδιακής Ανεπάρκειας, Μεταμοσχεύσεων και Μηχανικής Υποστήριξης Καρδιάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Διακρίνεται στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια και αλλά καρδιολογικά προβλήματα. Ο Δρ. Δράκος είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κύπρου όπου διδάσκει τα αντικείμενα αυτά στους αυριανούς γιατρούς του νησιού.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ