Ήξερες ότι οι φτωχοί άνθρωποι είναι σοφότεροι;

Όσοι ανήκουν στις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις, βαθμολογούνται υψηλότερα όσον αφορά στη σοφία τους, συγκριτικά με αυτούς των ανώτερων τάξεων, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

 


Article featured image
Article featured image

Η μελέτη συμπέρανε ότι όσο χαμηλότερα βρίσκεται κανείς στην κοινωνικο-οικονομική ιεραρχία, τόσο μεγαλύτερες ενδείξεις σοφίας φαίνεται να έχει.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κοινωνικό ψυχολόγο Dr Igor Grossmann του Πανεπιστημίου Waterloo του Καναδά, ζήτησαν από 2.145 άτομα να απαντήσουν σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο σχετικά με τις κάθε είδους διαφωνίες και συγκρούσεις που είχαν με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους.

Στη συνέχεια αξιολογήθηκαν οι απαντήσεις τους σε ερωτήσεις όπως, «Σκεφτήκατε ποτέ τα πράγματα από την οπτική γωνία των άλλων;» ή «Εξετάζετε ποτέ το ενδεχόμενο να έχετε εσείς λάθος;». Ανάλογα με την ευρύτητα πνεύματος, κάθε άνθρωπος ταξινομήθηκε με βάση ένα «σκορ σοφίας».

Όταν αυτή η βαθμολογία της σοφίας συσχετίσθηκε με την κατάταξη των ανθρώπων ανάλογα με τα εισοδήματα και την τάξη τους, προέκυψε ότι εκείνοι με τα λιγότερα χρήματα και την χαμηλότερη μόρφωση είχαν κατά μέσο όρο περίπου διπλάσια σοφία σε σχέση με εκείνους που βρίσκονταν στο ανώτατο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο.

Με πληροφορίες από τη Huffingtonpost


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ