Ο Σμαραγδής απειλεί με μηνύσεις τους κριτικούς κινηματογράφου για τις κακές κριτικές

Οι περισσότεροι «έθαψαν» την καινούρια του ταινία «Καζαντζάκης» και αυτός δηλώνει πως θα τους πάει στα δικαστήρια.

 


Article featured image
Article featured image

Η ταινία παίζει αυτές τις μέρες στο σινεμά στις αίθουσες και όσοι κριτικοί κινηματογράφου την έχουν παρακολουθήσει ήδη, μάλλον δεν έχουν να πουν και τα καλύτερα. Ως εκ τούτου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής δήλωσε ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίων όλων όσοι  την έθαψαν.

Όπως δήλωσε ο γνωστός auter, οι κριτικοί κινηματογράφου έχουν σκοπό να τον εξοντώσουν καλλιτεχνικά, θάβοντας επίτηδες το νέο του πόνημα, το οποίο καταπιάνεται με τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.

«Γνωρίζω ότι πριν μπουν μέσα  οι κριτικοί κινηματόγραφου είπαν “τώρα θα μπούμε να λιώσουμε τον Σμαραγδή”. H φατρία του ελληνικού κινηματογράφου που λάσπωσε την ταινία από πρόθεση έχουν κακές ψυχές. Στην Κρήτη το λέμε “κακοψυχιά”. Ξεπεράστηκε το μέτρο, φτάσαμε σε καταστάσεις μεγάλης χυδαιότητας. Τόσο για την ταινία και για το πρόσωπό μου και για τους συνεργάτες μου ειπώθηκαν άσχημα πράγματα», εξηγεί στην κάμερα του STAR.

 



Η ταινία βέβαια έχει ήδη κόψει 250 χιλιάδες εισιτήρια, ωστόσο ο σκηνοθέτης ανοίγει πόλεμο με τους δημοσιογράφους, λέγοντας μάλιστα ότι θα απαντήσει μέσω της δικαστικής οδού:

«Αντιπροσωπεύουν την αισθητική της “ξυρισμένης μασχάλης” που σημαίνει ότι δεν αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που μας γέννησε και το φως αλλά τα σκοτάδια. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά. Αυτοί που έπραξαν το κακό πρέπει να λογοδοτήσουν είτε προσωπικά ή ορισμένα site που είναι στο μηχανισμό του σκοτεινού διαδικτύου. Επειδή το πράγμα βγήκε εκτός ορίων είμαι αποφασισμένος να κινηθώ δικαστικά σε όλους αυτούς που καθάρισαν εμένα και την ταινία. Στη χυδαιότητα απαντάμε δικαστικά. Tα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στην “Ελπίδα” για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο».

 

Σε ερώτηση του Star για το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου και της κριτικής ο σκηνοθέτης τονίζει:

«Η κριτική  είναι αποδεχτή εδώ μιλάμε για “ύβριν”, για πρόθεση να σπιλωθώ επίτηδες. Το κακό που κάνουν σε αυτούς επιστρέφει. Μέσα σε αυτούς τους κριτικούς υπάρχουν και κάποιο πολύ σοβαροί. Αν δεν είναι από κακή πρόθεση αλλά είναι καλοί άνθρωποι μετά τη αποδοχή πρέπει να δουν ξανά την ταινία και να ζητήσουν συγνώμη. Δεν το κάνουν γιατί το θέμα τους είναι μήπως και εγκαταλείψω την χώρα».

Πάρτε μια ιδέα από το trailer της ταινίας παρακάτω:

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ