Μην αλλάζεις ουρά αναμονής

Νέα αμερικανική μελέτη προειδοποιεί ότι αν κανείς αλλάξει ουρά, επειδή είναι ο τελευταίος στη «δική» του, μάλλον θα βγει χαμένος.

 


Article featured image
Article featured image

Όσοι αλλάζουν ουρά, τελικά περιμένουν κατά μέσο όρο 10% περισσότερο χρόνο από ότι αν είχαν μείνει στην αρχική.

Όσοι αλλάζουν δύο φορές, τα πάνε ακόμη χειρότερα, καθώς περιμένουν περίπου 67% περισσότερο χρόνο, από ότι αν είχαν μείνει στην αρχική ουρά.

Η έρευνα, με επικεφαλής τον Ryan Buell της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Harvard, διαπίστωσε ότι όσοι στέκονται σε μια ουρά είναι τέσσερις φορές πιθανότερο να την εγκαταλείψουν όταν είναι τελευταίοι και κανείς δεν βρίσκεται πίσω τους.

Έχουν επίσης διπλάσια πιθανότητα να μετακινηθούν σε μια διπλανή ουρά, παρόλο που κάνοντας κάτι τέτοιο, συνήθως περιμένουν ακόμη περισσότερο ώρα μέχρι να εξυπηρετηθούν.

Η αιτία είναι ότι οι άνθρωποι σιχαίνονται να είναι τελευταίοι και αντιδρούν με τρόπο που συχνά τους γυρνάει μπούμερανγκ.

«Ο αριθμός των ατόμων που βρίσκεται πίσω μας, δεν έχει καθόλου σχέση με το πόση ώρα θα περιμένουμε, παρόλα αυτά επηρεάζει τη συμπεριφορά μας. Αν είμαστε στην τελευταία θέση, είμαστε περίπου 20% λιγότερο ικανοποιημένοι από ό,τι αν πίσω μας βρίσκεται έστω κι ένας άνθρωπος», δήλωσε ο Buell.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ