«Κόλπα» για να παίρνετε τη βαλίτσα στο αεροδρόμιο πρώτοι

Αυτό είναι ίσως το πιο χρηστικό και «ουάου» άρθρο που θα διαβάσεις σήμερα

 


Article featured image
Article featured image

Είναι ίσως μια από τις χειρότερες διαδικασίες που πρέπει να υπομένουμε όσοι ταξιδεύουμε, αφού δεν αρκεί που ερχόμαστε ταλαιπωρημένοι από ένα πολύωρο ταξίδι, πρέπει να περιμένουμε για αρκετή ώρα μπροστά στον ιμάντα μέχρι να ξεκινήσουν να έρχονται οι πρώτες βαλίτσες, ενώ όσο περνά η ώρα και δεν εμφανίζεται η δική μας, να αγωνιούμε μήπως χάθηκε κάπου στη διαδρομή και ταξιδεύει, ξέρω ‘γω, για Καζακστάν (έχει γίνει).

Και επειδή το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, το Travel and Leisure, μάζεψε μερικούς έξυπνους και εύκολους τρόπους για να αποφεύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της αναμονής των αποσκευών στο αεροδρόμιο.

Πάρτε χαρτί και μολύβι ή το tablet και κρατήστε σημειώσεις.

Σε περίπτωση που ταξιδεύετε στην πρώτη θέση, τότε η βαλίτσα σας σίγουρα θα φτάσει από τις πρώτες στον ιμάντα, αν όμως ταξιδεύετε στην δεύτερη θέση, γνωρίζετε καλά πως σας περιμένει μικρή ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.   

Σύμφωνα με το «Travel and Leisure», ένας τρόπος για να φτάσει στον ιμάντα αποσκευών από τις πρώτες είναι να ζητήσετε από τους υπαλλήλους να κολλήσουν πάνω στη βαλίτσα σας το αυτοκόλλητο που γράφει «ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ».

Οι βαλίτσες αυτές, κατά κανόνα, μπαίνουν τελευταίες στο χώρο αποσκευών και φυσικά βγαίνουν πρώτες. Το μειονέκτημα σε αυτό είναι πως μερικές φορές τα αυτοκόλλητα μπαίνουν σε σημείο που δεν είναι ορατά από τους υπαλλήλους.

Ένα άλλο κόλπο είναι το check in, όπου αν είστε ο τελευταίος που κάνει, τότε η βαλίτσα σας θα βγει από τις πρώτες.

Οι βαλίτσες φορτώνονται πάντα από εμπρός προς τα πίσω στα καροτσάκια αποσκευών, οπότε αν κάνετε check in τελευταίος, οι βαλίτσες σας θα βρίσκονται στο τελευταίο καροτσάκι που θα μπει στο αεροσκάφος αλλά στο πρώτο που θα βγει και θα εκφορτωθεί.   

Βέβαια μπορείτε πάντα να ζητήσετε στο προσωπικό του αεροδρομίου να βάλει ταμπελάκι προτεραιότητας στην αποσκευή σας, ώστε να βγει από τις πρώτες στον ιμάντα.  

 

Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ