Αν θα πας σήμερα στο Τρόοδος πρέπει να έχεις κατά νου αυτά

Καλό το χιονισμένο και κατάλευκο τοπίο, μόνο που για να φτάσεις εκεί χωρίς προβλήματα και ανεπιθύμητες εκπλήξεις πρέπει πρώτα να διασφαλίσεις τα πιο κάτω.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Cyprus From Air 

 

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που δόθηκαν από την Αστυνομία για την κατάσταση του οδικού δικτύου, λόγω χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές, οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους, και Καρβουνά - Τροόδους, είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους είναι 5 εκατοστόμετρα, ενώ στην κορυφή του Τροόδους το ύψος των χιονιών είναι 10 εκατοστόμετρα.

Υπενθυμίζεται πως σημειώθηκε ελαφριά κατολίσθηση βράχων στους δρόμους Προδρόμου – Πλατρών, Προδρόμου – Τροόδους, Προδρόμου – Κακοπετριάς (Pinewood), Ορκόντα – Κάμπου και Κάμπου – Κύκκου, λόγω της βροχόπτωσης.

Καλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί όπως κινούνται με χαμηλή ασφαλή ταχύτητα, έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους και διατηρούν ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, παρέχοντας όπου χρειαστεί προτεραιότητα στα εξ αντιθέτου διερχόμενα οχήματα προς αποφυγή τροχαίων συγκρούσεων.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα. Προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων, προτρέπονται οι οδηγοί να οδηγούν με ιδιαίτερη προσοχή, να τηρούν πάντοτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ