Για κάποιους ο νέος χρόνος δεν μπήκε καθόλου ευοίωνα

Εκτός και αν το να τραυματιστείς από βεγγαλικά την 1η του νέου έτους θεωρείται γούρι, οπότε πάμε πάσο.

 


Article featured image
Article featured image

Πάντως για τους 190 ανθρώπους που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά στις Φιλιππίνες, μάλλον κακοτυχία ήταν.

Παρά την προεδρική οδηγία για περιορισμούς στη χρήση βεγγαλικών, οι κάτοικοι του Αρχιπελάγους που στην πλειονότητά τους ασπάζονται τον Καθολικισμό, υπέκυψαν στην εκτεταμένη χρήση βεγγαλικών, ένεκα των ισχυρών αρχαϊκών και κινεζικών τους παραδόσεων που απαιτούν την παραγωγή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου θορύβου   ως αποτρεπτικό μέσον για τα κακά πνεύματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φρανσίσκο Ντούκε, 191 άνθρωποι τραυματίσθηκαν  (μεταξύ τους κι ένα βρέφος 11 μηνών) στη διάρκεια των εορτασμών, ένας αριθμός  κατά 77% μικρότερος από τον μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας.

Ο ίδιος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τον μειωμένο αριθμό των τραυματιών και  τόνισε πως «ο απώτερος στόχος είναι η πλήρης απαγόρευσή τους». Όπως τόνισε ,οι  περισσότεροι από τους τραυματίες προέρχονται από τους δρόμους της Μανίλας και  υπεύθυνα είναι τα παράνομα βεγγαλικά, που είναι γνωστά ως «πίκολος», γιατί  έχουν το μέγεθος σπίρτου.

Ο πρόεδρος Ροδρίγο Ντουτέρτε είχε υπογράψει από τον Ιούνιο διάταγμα που  καθόριζε τι είδους βεγγαλικά μπορούν να χρησιμοποιούνται και σε ποιες ζώνες, οι  οποίες θα καθορίζονται από τις τοπικές αρχές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ