Παραδίδεται σήμερα η Πλατεία Ελευθερίας [αυτό που μόλις διάβασες δεν ισχύει]

Βάλτε πίσω στις αποθήκες τα βεγγαλικά και τις ντουντούκες. 

 


Article featured image
Article featured image

Οι περισσότεροι θα θυμάστε την ανακοίνωση του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζιη, αρχές Οκτωβρίου, ότι η Πλατεία Ελευθερίας θα δοθεί στο κοινό για λειτουργία αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, στις 3 Ιανουαρίου.

Τελικά οι ευχές μας δεν εισακούστηκαν και η πλατεία Ελευθερίας δεν είναι ακόμη έτοιμη για να παραδοθεί στο κοινό. 

Το έργο, λοιπόν, παραμένει υπό κατασκευήν κάτι που σημαίνει ότι εκτός από την περαιτέρω ταλαιπωρία του κοινού της πρωτεύουσας, θα αρχίσει να ‘τρέχει’ και η ρήτρα των 6.000 ευρώ ημερησίως που τέθηκε ως ‘πέναλτι’ στην εργοληπτική εταιρεία για κάθε μέρα καθυστέρησης παράδοσης του έργου.

Η ημερομηνία 3 Ιανουαρίου 2018, είχε δοθεί από την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑ) από τον περασμένο Μάρτιο ως καταληκτική για παράδοση του έργου, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο το έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με τη ρήτρα να ενεργοποιείται αυτόματα.

Εντούτοις, η εργοληπτική εταιρεία ενδέχεται να μην καταβάλει το πρόστιμο ή να πληρώσει λιγότερα αφού με την ολοκλήρωση του έργου και ανάλογα των απαιτήσεων του εργολάβου θα καθοριστεί και το τελικό πρόστιμο στην εταιρεία. Κάτι δηλαδή σαν φιλικός διακανονισμός.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ