Ο ΘΟΚ φιλοξενεί την παραγωγή του ΚΘΒΕ, «Γκιακ»

Η παραγωγή του ΚΘΒΕ, «Γκιακ», ταξιδεύει στην Κύπρο φιλοξενούμενη του ΘΟΚ και θα παρουσιαστεί για τρεις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ.

 


Article featured image
Article featured image

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιανουαρίου (διπλή παράσταση), στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ.

 

Για το έργο Γκιακ

Σε ένα τραπέζι γάμου κάπου στα χωριά της Λοκρίδας, σε μια γιορτή «ένωσης» θα ξετυλιχθούν οι ιστορίες των συνδαιτυμόνων, δηλαδή οι ιστορίες του Γκιακ. Γκιακ σημαίνει στα αρβανίτικα αίμα, συγγένεια εξ αίματος, βεντέτα, αντεκδίκηση και φυλή. Οι πρωταγωνιστές αυτών των ιστοριών, αρβανίτες από τα χωριά της Λοκρίδας, έχουν πολεμήσει στη μικρασιατική εκστρατεία κι έχουν όλοι βιώσει το βίαιο τραύμα του πολέμου και της μάχης. Όταν πια επιστρέφουν στον τόπο τους δεν είναι οι ίδιοι. Θα συγκρουστούν με τις παραδοσιακές αξίες της κοινωνίας που τους άνδρωσε και θα κλονιστούν βαθιά, καθώς τίποτα πια στη θέαση του γύρω τους κόσμου δεν είναι το ίδιο. Με έναν τραχύ λαϊκό και έντονα προφορικό λόγο, θα εκμυστηρευτούν τις ιστορίες τους και θα μας κάνουν κοινωνούς των ηθικών και ψυχικών τους διλλημάτων, μεταφέροντας ταυτόχρονα με το δικό τους προσωπικό «ντοκουμέντο» τη βίαιη μεταμόρφωση όλου του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, μια «συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής», που έγινε θερμά δεκτή από κοινό και κριτικούς.

 



Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη

Σκηνικά-Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Μουσική σύνθεση-Αυτοσχεδιασμοί: Μιχάλης Σιώνας

Βοηθοί σκηνοθέτη: Βασίλης Καλφάκης, Σμαρώ Κώτσια

Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Στυλιανή Δάλλα

Βοηθός σκηνογράφου: Κατερίνα Σταύρου

Οργάνωση παραγωγής: Μarleen Verschuuren

 



Παίζουν:

Ιωάννα Δεμερτζίδου, Νικόλαος Κουσούλης, Εμμανουέλα Μαγκώνη, Δημήτρης Μορφακίδης, Παναγιώτης Παπαιωάννου, Μιχάλης Σιώνας, Άννη Τσολακίδου

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Λευκωσία:

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, 20.30

Σάββατο 13 Ιανουαρίου, 18.00 και 20.30

 

Κατάλληλο για θεατές άνω των 18 ετών

Τιμή Εισιτηρίου: €15 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ