Πρώτα μπογιάτισαν το «διαβολικό» κόκκινο γλυπτό και τώρα το ράντισαν με αγιασμό

Το επόμενο βήμα, λογικά, θα είναι ο εξορκισμός ή/και ο αφορισμός του δημιουργού.

 


Article featured image
Article featured image

Την προηγούμενη εβδομάδα σχολιάζαμε την καταδικαστέα πράξη ορισμένων κατοίκων της περιοχής του Παλαιού Φαλήρου να πετάξουν λευκή μπογιά πάνω στο γλυπτό - έργο τέχνης του γλύπτη Κωστή Γεωργίου, «Phylax», επειδή το θεώρησαν διαβολικό και σατανιστικό, ενώ το χαρακτήρισαν ως εξάμβλωμα, καλλιτεχνικό έκτρωμα και ντροπή για την πόλη τους (διαβάστε σχετικά εδώ...>>> https://goo.gl/TPX7Zq).

Φαίνεται, όμως, ότι η μπογιά δεν έκανε τη δουλειά της και οι μάχιμοι πιστοί, επανήλθαν με ποιο δραστικά μέτρα. Αυτή τη φορά, περίπου 100 ενορίτες του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης του Παλαιού Φαλήρου αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με τον δικό τους τρόπο για το γλυπτό «Phylax» το οποίο εδώ και καιρό έχει διχάσει τους πιστούς.

Αφού πήραν μεγάφωνα, εικόνες, σημαίες και λάβαρα ανά χείρας ξεκίνησαν ψέλνοντας από την εκκλησία προς το γλυπτό και μόλις έφτασαν στο σημείο αναφοράς άρχισαν τις προσευχές, ενώ ο ιερέας το ράντισε με αγιασμό.

Στη συνέχεια ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης π. Πατάπιος Αργυρός επιτέθηκε λεκτικά στον δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη και τον γλύπτη Κωστή Γεωργίου.

 



 

Με πληροφορίες από Lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ