5 περίεργες ειδήσεις για τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Εδώ και μέρες ακούμε για την ιστορικής σημασίας επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Σαουδική Αραβία και τη συνάντηση που θα έχει με τον Βασιλιά της χώρας Salman, έπειτα από πρόσκληση του δεύτερου.

 


Article featured image
Article featured image

Μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες (3/01), με τον ΠτΔ να συναντάται με τον Salman bin Abdulaziz al Saud, υπογράφοντας μάλιστα και τρεις διμερείς συμφωνίες.

Και μπορεί το όνομα του Salman bin Abdulaziz al Saud, να το ακούσαμε πρώτη φορά στην Κύπρο ένεκα της επίσκεψης του ΠτΔ, εντούτοις πυκνά συχνά ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας απασχολεί τα Μέσα και όχι πάντα για καλό σκοπό ή καλύτερα, σχεδόν ποτέ για καλό.

 

Ψάχνοντας λίγο, αλιεύσαμε μερικές ενδιαφέρουσες και περίεργες ειδήσεις που αφορούν τον 82χρονο βασιλιά, ο οποίος από το 2015 που βρίσκεται στο θρόνο έχει δώσει ουκ ολίγες αφορμές για σχόλια.



 

Ο Βασιλιάς Salman, διέταξε τον αποκεφαλισμό του πρίγκιπα Turki Bin Saud





Ένα από τα πιο πρόσφατα κατορθώματά του, αφού η διαταγή για την εκτέλεση του Σαουδάραβα πρίγκιπα Turki bin Saud al-Kabir δι' αποκεφαλισμού επιβεβαιώθηκε από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.  Ο πρίγκιπας Turki bin Saud al-Kabir καταδικάστηκε σε θάνατο καθώς είχε ομολογήσει πως είχε πυροβολήσει και σκοτώσει έναν άνδρα κατά τη διάρκεια ενός δημόσιου καβγά το 2012.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Post», η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του πατέρα του πρίγκιπα, που παρακολούθησε το δημόσιο -ως είθισται για τη χώρα- αποκεφαλισμό ανέκφραστος.





 

Όταν ήταν κυβερνήτης του Ριάντ διατηρούσε φυλακή στο ανάκτορό του





Πριν ανέβει στο θρόνο, το 2015, ο βασιλιάς Salman διατηρούσε για πολλά χρόνια τη θέση του κυβερνήτη του Ριάντ. Τότε, είχε γίνει γνωστό ότι ο Salman διατηρούσε μια φυλακή στο ανάκτορο του στην οποία ήταν τακτικά έγκλειστοι πρίγκιπες που είχαν επιδείξει κακή συμπεριφορά.





 

Καλοκαιρινές διακοπές αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων





Τον Αύγουστο του 2017, όπως ο περισσότερος κόσμος έτσι και ο Σαουδάραβας βασιλιάς θέλησε να κάνει τις διακοπές του. Για προορισμό επέλεξε την πόλη Ταγγέρη του Μαρόκου, όπου έχει και εξοχικό. Ένα εξοχικό του απλώνεται σε μια έκταση 300.000 τ.μ., έχει τρία ελικοδρόμια, εστιατόρια και μια τέντα που από πάνω θυμίζει τη «σκεπή» τσίρκου.  Σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ κατά τη διάρκεια τους ενός μήνα διακοπών ο Σαλμάν και η ακολουθία του χρησιμοποίησε περισσότερα από 200 αυτοκίνητα.

Μαροκινά ΜΜΕ σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι το ποσό που ξοδεύτηκε αντιστοιχεί με το 1,5% των εσόδων από τον τουρισμό για τη χώρα. Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο βασιλιάς έκανε κάποιες υπερβολές στις διακοπές του, αφού το 2016 όταν είχε επιλέξει τη Γαλλία για τις διακοπές του, είχε φτάσει στη γαλλική Ριβιέρα με το χρυσό θρόνο του!

 

 

Όταν σταμάτησε η χρυσή κυλιόμενη σκάλα του αεροπλάνου και ο βασιλιάς αναγκάστηκε να την περπατήσει.





Συνέβη κι αυτό το εξωπραγματικό. Στην πρώτη επίσκεψή του Μονάρχη στη Μόσχα τον Οκτώβρη του 2017 για να συζητήσει deal δισεκατομμυρίων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τα πράγματα δεν ξεκίνησαν και τόσο ευοίωνα. Το αεροσκάφος που τον μετέφερε είχε μόλις αγγίξει ρωσικό έδαφος και ο μονάρχης κατέβαινε από την ολόχρυση κυλιόμενη σκάλα του, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι αυτή είχε «κολλήσει». Μετά το πρώτο ξάφνιασμα, ο βασιλιάς αναγκάστηκε να κατέβει τα τελευταία σκαλοπάτια... σαν κοινός θνητός, ωστόσο όπως φαίνεται στο βίντεο αυτό δεν τον έκανε να χάσει το χαμόγελό του.



 

Το παράσημο στον Donald Trump και η υπόκλιση που προκάλεσε σάλο





Δεν ξέρουμε πώς και γιατί, αλλά ο Σαουδάραβας Βασιλιάς λίγο μετά την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, αποφάσισε να τον παρασημοφορήσει με την τιμητική διάκριση του βασιλείου το «χρυσό μετάλλιο του βασιλιά Αμπντουλαζίζ», στη διάρκεια συνάντησής τους στο παλάτι. 

Την ώρα της απονομής, ο Ντόναλντ Τραμπ έσκυψε ώστε ο βασιλιάς να του φορέσει στο λαιμό το μετάλλιο. Στη συνέχεια όμως έσκυψε ξανά, λυγίζοντας τα γόνατά του, κάνοντας ουσιαστικά μία υπόκλιση.

Όπως ήταν φυσικό, η κίνησή του αυτή έκανε το γύρο του διαδικτύου και τα σχόλια δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά.

 

 

Βασιλιάς είμαι, ό,τι θέλω κάνω

Εκεί που όλοι ήξεραν και γνώριζα ότι διάδοχος του θρόνου ήταν ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ, ανιψιός του βασιλιά, με μία αιφνιδιαστική κίνηση ο βασιλιάς διέταξε να απαλλαχθεί των καθηκόντων του και να αντικατασταθεί από τον αναπληρωτή διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και γιός του. 

 



Από τη χθεσινή συνάντηση (3/01) του ΠτΔ με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ