Η εντυπωσιακή μετατροπή ενός ερειπωμένου υπόγειου διαμερίσματος

Για 80 χρόνια παρέμενε κλειστό και ερειπωμένο. Ένα ετοιμόρροπο και διαλυμένο διαμέρισμα, το οποίο μεταμορφώθηκε σε μία πολυτελή οικογενειακή κατοικία.

 


Article featured image
Article featured image

Η ανακαίνισή του ξεκίνησε πριν από περίπου 8 χρόνια, όταν η Τonja και ο Jez Scott αγόρασαν το διαλυμένο, υπόγειο διαμέρισμα στο Islington του Λονδίνου, ένα σπίτι που ήταν ερειπωμένο για πάνω από 80 χρόνια.

Σήμερα, έπειτα από μία τεράστια περιπέτεια ανακαίνισης, ξεκαθαρίσματος, σχεδίων, γκρεμισμάτων και χτισίματος το ζευγάρι ποζάρει περήφανο για το επίτευγμα του σε μερικές από τις μεγαλύτερες βρετανικές εφημερίδες.

 

 

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι στο σπίτι δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα όρθιο, από τα πατώματα μέχρι τα κουφώματα και από τους τοίχους μέχρι την κουζίνα και τα μπάνια. Αρχικά το ζευγάρι είχε σκοπό να αγοράσει το σπίτι σε τιμή ευκαιρίας και στη συνέχεια να το ανακαινίσει και να το πουλήσει πολύ ακριβότερα, όμως κατέληξε να δεθεί τόσο πολύ με το όλο εγχείρημα που στο τέλος πούλησε τη μόνιμη κατοικία του στο Haggerston για να μετακομίσει σε αυτό που οι ίδιο ονομάζουν «το αριστούργμα της ζωής τους».

 



Μεταξύ 2014 και 2015 η Tonja και o Jez έβγαλαν από τα θεμέλια του σπιτιού τους περίπου 900 τόνους χώμα, χαμηλώνοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο της κατοικίας τους, φέρνοντάς το πιο κοντά στη γη και κατ' επέκταση στον καταπράσινο κήπο τους. Πλέον ο κάτω όροφος αποτελείται από το σαλόνι, την κουζίνα και το γραφείο του ζευγαριού, ενώ ο δεύτερος όροφος αποτελείται αποκλειστικά από τα υπνοδωμάτια τα δικά τους και των δύο παιδιών τους.

Ξύλινες επιφάνειες, μία μοντέρνα σκάλα, κρυφοί φωτισμοί, καθαρές επιφάνειες από λευκή λάκα και ένα εντυπωσιακό μαρμάρινο τζάκι είναι εκείνα για τα οποία οι Scott είναι περισσότερο απ' όλα περήφανοι. Θέλει σαφώς και κόπο, αλλά θέλει και ιδιαίτερο και καλαίσθητο τρόπο. 

 



 

Δείτε επίσης: Το εσωτερικό αυτού του αγροτόσπιτου είναι άκρως εντυπωσιακό


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ