Κι άλλες βροχές με χαλάζι στην Κύπρο

Ομπρέλα μη ξεχάσεις να πάρεις...

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, κυρίως στο βόρειο μισό του νησιού, ορεινά/ημιορεινά και ανατολικά, σύμφωνα με το Kitasweather.

Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να είναι έντονες με πιθανό χαλάζι.

Στο Τρόοδος θα σημειώνεται χιονόπτωση από τα 1600 μέτρα και άνω με χιονόστρωση από τα 1700 μέτρα και άνω.

Η χιονόπτωση θα είναι κατά διαστήματα πυκνή με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί-βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στα ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές μέχρι τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Απόψε αναμένονται ακόμα λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια αλλά ο καιρός σύντομα θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ με ριπές έως 5 μποφόρ στα βορειοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και νότια. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από αντικυκλώνα και θερμές για την εποχή αέριες μάζες. Αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός με θερμοκρασίες πολύ πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή.

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Το Χαµηλό βαροµετρικό που επηρεάζει την περιοχή κινείται ανατολικά και εξασθενεί.

Σήµερα αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ σύντοµα θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος και τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα νότια και ανατολικά, θα δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Σταδιακά, από το µεσηµέρι και µετά, ο καιρός θα καταστεί παροδικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικά βροχές και πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες, µε τα φαινόµενα να επηρεάζουν περισσότερο τα βόρεια, τα ανατολικά, περιοχές στο εσωτερικό και ορεινά. Στις κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να τραπούν αργότερα κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, µέτριοι 4 αλλά τοπικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ανατολικά, περιοχές στο εσωτερικό και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και δυτικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές κυρίως τα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ