Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στην Κύπρο

Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός για την εποχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ και το απόγευμα ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 10 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι-βορειοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο, Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ και το απόγευμα ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, από ψηλές κυρίως νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση αλλά παραμένει ψηλή για την εποχή.

Την Παρασκευή, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως νωρίς το πρωί, στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση αλλά παραμένει αρκετά πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.

Το Σαββατοκύριακο η περιοχή μας θα επηρεάζεται από βαρομετρικό χαμηλό και αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, όπου στο σύνολό τους θα επηρεάσουν όλο το νησί. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση από το απόγευμα του Σαββάτου. Αισθητή πτώση θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα πιθανόν να σημειωθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος, αλλά σύντομα ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα επίπεδα του Σαββατοκύριακου.

Από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 9 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 10 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στην ανώτερη ατµόσφαιρα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς, 3 µποφόρ και αργότερα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος αργότερα θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, από τα δυτικά. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανόν να πέσει χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ