Τι πραγματικά γνωρίζεις για την όμορφη γλώσσα των παππούδων μας;

Η κυπριακή διάλεκτος, έχοντας ως βάση την αρχαία ελληνική, παίρνει στοιχεία από τους εκάστοτε κατακτητές στο νησί και δημιουργεί μία γνήσια ελληνική διάλεκτο, με την δική της χαρακτηριστική χροιά, προφορά, αλλά και ομορφιά.

 


Article featured image
Article featured image

Οι συγγραφείς του βιβλίου «Η όμορφη γλώσσα των παππούδων μας - Η κυπριακή διάλεκτος», Σέργιος Σ. Σαμουήλ και Σταυρούλα Χρ. Ζάχου, συμβάλλουν με την έκδοση αυτή στην γραπτή απόδοση του κυπριακού ιδιώματος.

Συγκεντρώνοντας στις 758 σελίδες της εν λόγω έκδοσης όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις, πέραν της εννοιολογικής τους επεξήγησης, συμπεριλαμβάνονται στοιχεία που απορρέουν από την εμπειρική, βιωματική αλλά και την ιστορική έρευνα μίας ολόκληρης δεκαετίας. 

Στόχος της έκδοσης, να προσεγγίσει μέσα από την κυπριακή διάλεκτο τα βιώματα του κυπριακού λαού καταγράφοντας επιπλέον τις σημαντικές παραδόσεις και έθιμα του τόπου αλλά και παραθέτοντας αποσπάσματα από ποιήματα, κείμενα, αποφθέγματα, λαϊκές φράσεις, καθαρογλωσσιές, αινίγματα κ.ά.



«Η όμορφη γλώσσα των παππούδων μας - Η κυπριακή διάλεκτος»

Συγγραφείς: Σέργιος Σ. Σαμουήλ & Σταυρούλα Χρ. Ζάχου

Εκδόσεις: a bookworm publication

Επίσημη παρουσίαση: Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου στις 18:30 [Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Λευκωσία].

Πληροφορίες: 99 686414

Η έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ