Πόσο εύκολα μπορείς να διακρίνεις τον ομοφοβικό εκφοβισμό που γίνεται στα σχολεία;

Το ξέρεις ότι υπάρχει. Είναι εκεί, μπροστά μας, συμβαίνει και παίρνει διαστάσεις. Τον αναγνωρίζεις;


Article featured image
Article featured image

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που 'τρέχει' αυτή την περίοδο διαδικτυακά, καλώντας για συμμετοχή κυρίως εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και γονείς να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τον ομοφοβικό και τον τρανσοφοβικό εκφοβισμό που υπάρχει στα σχολεία με απώτερο σκοπό την καταπολέμησή του.

«Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην έρευνα που διεξάγουμε στην KYΠΡΟ στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου ‘Combating homophobic and transphobic bullying in schools’ («Καταπολέμηση του ομοφοβικού και τρανσφοβικού εκφοβισμού στα σχολεία») (No. REC-RRAC-RACI-AG-2016), το οποίο υλοποιείται από το το ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΚΜΟΠ (Ελλάδα), την κοινότητα εκπαίδευσης σε θέματα ΛΟΑΤ “The Global Alliance for LGBT Education” (Ολλανδία), τη ΜΚΟ “Centre for Advancement of Research and Development in Educational Technology – CARDET" (Κύπρος), τη ΜΚΟ “Diversity Development Group” (Λιθουανία) και τον οργανισμό “AcceptCY LGBT Cyprus” (Κύπρος). Στην Κύπρο το έργο υλοποιείται από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Accept LGBT Cyprus και το CARDET».

Ο απώτερος σκοπός της έρευνας είναι η εκτίμηση της κατάστασης του φαινομένου και ο προσδιορισμός των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των διακρίσεων και του εκφοβισμού λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα ερωτηματολόγια συμπληρώνονται ανώνυμα και δεν απαιτείται η εισαγωγή κάποιου προσωπικού στοιχείου για τη συμπλήρωση του. «Σας παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο σε περίπτωση που είστε δάσκαλος ή εκπαιδευτικός στη πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή εκπαιδευτικό προσωπικό, ψυχολόγοι σε σχολεία, κοινωνικοί λειτουργοί, ή σχολικοί σύμβουλοι σε σχολεία της Κύπρου.

Ο χρόνος που απαιτείται για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δεν είναι περισσότερος από 15-20 λεπτά. Συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο, συμφωνείτε να συμμετάσχετε στην έρευνα υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, πρέπει να γνωρίζεται ότι το ερωτηματολόγιο πρέπει να συμπληρωθεί μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

 

Θα βρεις το ερωτηματολόγιο εδώ: https://goo.gl/q4NGht


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ