Τρεις (πολύ) σοβαροί λόγοι για να ξεκινήσεις να κοιμάσαι γυμνός

Κανένας από αυτούς δεν αφορά το σεξ.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην είναι οι καλύτερες για να πάρεις άμεσα μία τέτοια απόφαση, αλλά σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, το να κοιμάσαι γυμνός έχει πολλαπλά οφέλη για άντρες και γυναίκες, άσχετα με την εποχή.

Όπως διαβάζουμε στα mikropragmata.lifo.gr από τον Δημήτρη Καβατζικλή αρκετές επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι το να κοιμάσαι γυμνός είναι εξαιρετικά καλό για την υγεία του σώματος και του οργανισμού γενικότερα.

Ποια είναι όμως αυτά το οφέλη;

 

Θα κοιμάστε καλύτερα

Όταν είμαστε γυμνοί πέφτει η θερμοκρασία του σώματος, γεγονός που μας βοηθά να φτάσουμε στα βαθύτερα στάδια του ύπνου όπου και συμβαίνει η πραγματική ξεκούραση, λέει ο Independent, σύμφωνα με αυτή την έρευνα. Ενώ μια άλλη έρευνα από την Αυστραλία βρήκε ότι η μείωση της θερμοκρασίας του σώματος είναι έτσι κι αλλιώς απαραίτητη για να ξεκινήσει η διαδικασία του ύπνου.

 

Θα χάσετε βάρος

Σύμφωνα με έρευνα, ένα δροσερό περιβάλλον αλλάζει τη σύνθεση του λίπους, ειδικά στους άντρες, από το κοινό λευκό- που συνδέεται με την παχυσαρκία- σε καφέ λίπος το οποίο καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να δημιουργήσει θερμότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός του σώματος κάνοντας ευκολότερο το χάσιμο βάρους.

 



 

Θα «αερίζεστε» καλύτερα

Γεγονός που προσφέρει πολλά οφέλη. Σε έρευνα του 2015, βρέθηκε ότι τα στενά εσώρουχα στους άντρες συγκρατούν θερμότητα και ανεβάζουν τη θερμοκρασία με αποτέλεσμα την χαμηλή παραγωγή σπέρματος. Αλλά και στις γυναίκες ο γυμνός ύπνος βοηθά στην καλύτερη αναπνοή της περιοχής, μιας και τα εσώρουχα ενισχύουν τη θερμότητα και την υγρασία. Ο γυναικολόγος Ronald Blatt είπε στο Vice: «Ο κόλπος πρέπει να αναπνέει και η απουσία εσωρούχων βοηθάει σημαντικά σ’αυτό. Ο κόλπος δροσίζεται και ο αέρας διαπερνά καλύτερα, γεγονός που προλαμβάνει τις κολπικές λοιμώξεις που συνήθως προκαλούνται σε θερμές και υγρές περιοχές του σώματος

Δεν υπάρχουν ακόμα επιστημονικές αποδείξεις ότι η απουσία εσωρούχων είναι 100% καλύτερη για την υγεία του κόλπου αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε τον 1/3 των Ευρωπαίων που ήδη πηγαίνουν για ύπνο «κομάντο». Αφήστε λοιπόν τις χοντρές πιτζάμες, τις εσωτερικές φανέλες και τις μάλλινες κάλτσες για τον καναπέ και μπείτε στο κρεβάτι γυμνοί. Για το καλό σας!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ