Θα αξιοποιήσει ο ΑΠΟΕΛ το Δημοτικό Στάδιο Λακατάμιας;

Τι απαντά ο Δήμος Λακατάμιας, σε σχέση με το τις αναφορές ιστοσελίδας για αξιοποίηση του Δημοτικού Σταδίου Λακατάμιας από τον ΑΠΟΕΛ.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτούσια η τοποθέτηση:

 

Σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας, στο οποίο γινόταν αναφορά για αξιοποίηση του Δημοτικού Σταδίου Λακατάμιας από τον ΑΠΟΕΛ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα πιο κάτω:

Ο Δήμος Λακατάμιας δεν προκήρυξε ποτέ προσφορές για την αξιοποίηση του Δημοτικού Σταδίου. Έγιναν συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για να εξευρεθούν τρόποι αξιοποίησης του.

Το Δημοτικό στάδιο αν και παραμελημένο, είναι σε λειτουργήσιμη κατάσταση, μιας και χρησιμοποιείται, στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Λακατάμιας, για προπονήσεις και αγώνες Cricket. Το Δημοτικό Στάδιο έχει ανεγερθεί με λεφτά του Δήμου και κατ’ επέκταση των Δημοτών Λακατάμιας, αφού προηγήθηκε: α) εκμίσθωση κρατικής γης και β) απαλλοτρίωση ιδιωτικής περιουσίας.

Όντως έχει γίνει προσέγγιση, τόσο από τον ΑΠΟΕΛ όσο και από άλλους ενδιαφερόμενους για αξιοποίηση του Δημοτικού Σταδίου, όμως καμία πρόταση δεν έχει ακόμα συζητηθεί. 

Τέλος θεωρούμε σημαντικό να αναφέρουμε ότι έχουν γίνει επαφές με τον ΚΟΑ και μας έχει καθοδηγήσει για το πώς πρέπει να ενεργήσουμε σχετικά με το πιο πάνω θέμα, διότι, με βάση τη Νομοθεσία δεν επιτρέπεται η υπεκμίσθωση του χώρου και  ως Δημοτική Αρχή πρέπει να προχωρήσουμε με νόμιμες διαδικασίες.  Έχει ήδη τροχιοδρομηθεί καινούργια συνάντηση με εκπροσώπους του ΚΟΑ, η οποία θα γίνει παρουσία του Νομικού μας συμβούλου.



Πιο κάτω μερικές φωτογραφίες του Δημοτικού Σταδίου Λακατάμιας, όπως δημοσιεύθηκαν στη σελίδα noiseair.com

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ