Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν εξωγήινο πολιτισμό;

Οι αστρονόμοι διερωτώνται για το τι μπορεί να είναι ένα μυστηριώδες και μακρινό αντικείμενο στο διάστημα, που κατά περιόδους εκπέμπει τρομερά ισχυρές ταχείες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων.

 


Article featured image
Article featured image

Είναι τόσο έντονες που είναι ορατές σχεδόν σε όλο το σύμπαν.

Οι αστρονόμοι δεν αποκλείουν την πιθανότητα το φαινόμενο να προέρχεται από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό, αν και θεωρούν πιθανότερη κάποια, άγνωστη έως τώρα, φυσική εξήγηση.

Οι πρώτες παρατηρήσεις έγιναν από το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου, το Αρεσίμπο του Πουέρτο Ρίκο.

Νέες παρατηρήσεις έδειξαν ότι οι εκλάμψεις εμφανίζουν σχεδόν 100% γραμμική πόλωση, κάτι τελείως ασυνήθιστο.

Οι εκλάμψεις εκτιμάται ότι για να γίνονται αισθητές έως τη Γη από τόσο μακριά, είναι σχεδόν 100 εκατομμύρια φορές πιο έντονες από ότι ο Ήλιος.

Πρόκειται για σύντομους, γρήγορους παλμούς ραδιοκυμάτων από άγνωστες πηγές, με αποτέλεσμα να αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης αστρονομίας.

Μια πιθανότητα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναφέρει πως είναι ένα μάγναστρο, δηλαδή ένα ταχέως περιστρεφόμενο άστρο νετρονίων με πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο, το οποίο βρίσκεται κοντά σε μια μαύρη τρύπα.

Μία άλλη εξήγηση αναφέρει πως είναι ένα μάγναστρο που αλληλεπιδρά όχι με μαύρη τρύπα, αλλά με ένα νεφέλωμα υλικών, όταν ένα μητρικό άστρο εξερράγη δημιουργώντας στη συνέχεια τόσο το μάγναστρο όσο και τα νέφη των υλικών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ