Έχεις ταλέντο στην ανάπτυξη εφαρμογών από το μηδέν;

Είσαι γρήγορος στο να γράφεις κώδικα;

Θες να διεκδικήσεις μέχρι και €3000;

 


Article featured image
Article featured image

Εάν ναι, τότε το πρώτο Hackathon cy #InsurTech που διοργανώνει η KPMG, ενισχύοντας την καινοτόμο επιχειρηματικότητα μέσα από τον τομέα της ασφάλισης, είναι η πρόκληση που ψάχνεις.

Η KPMG Κύπρου, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της εταιρείας καινοτομίας Crowdpolicy και με τη συμμετοχή σημαντικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας www.crowdhackathon.com, διοργανώνει στις 26, 27 και 28 Ιανουαρίου 2018 το πρώτο Hackathon cy #InsurTech. Νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον ασφαλιστικό & χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, καλείται να λάβει μέρος και να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία, μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο των ασφαλειών.

Οι καλύτερες πιλοτικές εφαρμογές και υπηρεσίες που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα (1ο βραβείο €3000, 2ο €2000 και 3ο €1000) και θα εξελιχθούν με την υποστήριξη της διοργάνωσης και των εταιρειών που θα συμμετάσχουν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι για τις εφαρμογές και τις ομάδες, άσχετα αν βραβευθούν ή όχι, θα υπάρχουν δυνατότητες δικτύωσης και περαιτέρω εξέλιξης τους. Άλλωστε, απώτερος σκοπός είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start-up εταιρεία που θα συμβάλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας. Επιπλέον, θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο η γνώση και η εμπειρία προγραμματιστών, νέων επιχειρήσεων, ομάδων και στελεχών για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών. Στη διαδικασία θα συμμετάσχουν ως μέντορες τόσο στελέχη του χώρου, όσο και διεθνούς επιπέδου στελέχη της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Εφαρμογές που φέρνουν πιο κοντά τους πελάτες με της εταιρίες και σε όλους τους τομείς της ασφάλισης (π.χ Υγεία, Ζωή, Αυτοκίνητα κλπ), loyalty και gamification στον χώρο της ασφάλισης, εφαρμογές chatbots - robo advisors για επιλογή ασφαλιστικών συμβολαίων, blockchain apps - smart contracts για έξυπνα ασφαλιστήρια συμβόλαια κ.α.

Ο Διοικητικός Σύμβουλος της KPMG Κύπρου και Επικεφαλής της Ομάδας Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων, κος Παγκράτιος Βανέζης, μίλησε για το #insurteck hackathon cy στη Μόνικα Κουρουφέξη και στο capital.com.cy.

«Το #insurteck hackathon cy είναι στην ουσία η ενασχόληση της τεχνολογίας μαζί με τα χρηματοοικονομικά και πιο συγκεκριμένα με την ασφαλιστική βιομηχανία. Αυτό που επιδιώκουμε και περιμένουμε για τα επόμενα χρόνια είναι να εντείνουμε τη δραστηριότητα σε αυτούς τους τομείς η οποία θα επιφέρει σημαντικές προκλήσεις και εξελίξεις που θα αφορούν έντονα και τον καταναλωτή».

Μια τεχνολογική μετεξέλιξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας, συνεχίζει ο κ. Βανέζης, θα δημιουργήσει πολλές προοπτικές και ευκαιρίες για τον επιχειρηματικό και επενδυτικό κόσμο, ενώ θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη. «Η τεχνολογία στον ασφαλιστικό τομέα έχει σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμπειρία του καταναλωτή με την ασφαλιστική βιομηχανία ενώ ταυτόχρονα θα λύσει και το μεγάλο πρόβλημα της υποασφάλισης ή της καθόλου ασφάλισης. Με αυτή την εκδήλωση, θέλουμε να φέρουμε κοντά άτομα της ασφαλιστικής βιομηχανίας, άτομα της τεχνολογίας, άτομα που ασχολούνται με το αντικείμενο και ταυτόχρονα επενδυτές για να δημιουργήσουμε κάποια minimum valuable products, τα οποία θα είναι η αρχή για τη μετεξέλιξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην Κύπρο».

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 



Ο πρώτος μαραθώνιος καινοτομίας hackathon cy #insurtech με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products - MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης (#insurtech), θα διοργανωθεί στις 26, 27 και 28 Ιανουρίου 2018, στα Γραφεία της KPMG, στη Λευκωσία.





Συμμετοχή 

Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους και υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις ανά ρόλο για τις οποίες ισχύει το μοντέλο first come first served. Για την είσοδο στο χώρο απαιτείται προηγουμένως εγγραφή μέσω της πλατφόρμας της διοργάνωσης.

Στο Hackathon cy #InsurTech υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής με τους ακόλουθους ρόλους:

Διαγωνιζόμενοι, μέλη ομάδων - για υλοποίηση των εφαρμογών. Διαγωνίζονται σε ομάδες από 2 – 5 άτομα (επιθυμητό).

Μέντορες - για καθοδήγηση και υποστήριξη των διαγωνιζομένων.

Εθελοντές - για υποστήριξη στην διοργάνωση.

Επισκέπτες - στελέχη από εταιρείες, φορείς του δημοσίου τομέα και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Παρακολουθούν την εξέλιξη των υλοποιήσεων, τις παρουσιάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Πάροχοι δεδομένων (data owners) - Φορείς που θα διαθέσουν δεδομένα για αξιοποίηση και μπορούν να προέρχονται από το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Δημοσιογράφοι



Τι εφαρμογές μπορώ να φτιάξω;

- Εφαρμογές που έχουν στόχο την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από τον τομέα της ασφάλισης – Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και start-ups στον τομέα του #insurtech π.χ aggregators, p2p & on demand insurance, marketplaces.

- Καινοτομία μέσα από τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών – Insurance innovation μέσα από την χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών και τάσεων π.χ blockchain, crowdsourcing, chatbots, p2p insurance, Internet of Τhings, εργαλεία Βig Data analysis, API economy, robo advisors, open hardware, κ.α.

- Εφαρμογές, διαδικασίες και μοντέλα συνεργασίας που βελτιώνουν τις υπηρεσίες και τις υποδομές των εταιρειών (#insurtech & digital transformation).

- Εφαρμογές που προωθούν την κοινωνική καινοτομία και αλληλεγγύη – Social innovation – Social solidarity.

 

Industry Catalyst

Gan Direct

Χορηγοί

Cyban, Microsoft, UCLAN, Cobalt, Digital Tree



Χώρος: Γραφεία KPMG, Λευκωσία, Εσπερίδων 14

Εγγραφές: Έχουν ήδη ξεκινήσει!

Οι τέσσερεις πρώτες ομάδες θα συμμετέχουν την Πέμπτη 1/2/2018 στις 16:30 σε  investor pitch για τα μέλη του Cyban και ενδιαφερόμενους επενδυτές ή οργανισμούς που θέλουν να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματά τους



Επικοινωνία

Για οτιδήποτε αφορά το hackathon  μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας του site ή στο crowdhackathon+cyinsurtech@crowdpolicy.com

Γραφτείτε στο Facebook event για συνεχή ενημέρωση.



Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα του μαραθωνίου. 



Σχετικά links

Site με ενημέρωση για βραβεία, στόχους και προδιαγραφές http://crowdhackathon.com/cyinsurtech/

Facebook page https://www.facebook.com/CY-Insurtech-522619264762368/

Facebook event για ενημέρωση / event https://www.facebook.com/events/248342989030807/ 

Eγγραφές https://www.eventora.com/el/Events/cyinsurtech/

Πρόγραμμα: https://goo.gl/A7iKdu

Αναλυτικές προδιαγραφές, ιδέες, κατευθύνσεις και πηγές σε δεδομένα και APIs ειναι διαθέσιμα στο site https://goo.gl/kS65HR   

Οδηγός αξιολόγησης https://goo.gl/8SfCv9 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ