Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να «υιοθετήσεις» ένα… δέντρο;

Έτσι, ίσως καταφέρεις να κάνεις κι εσύ την Κύπρο λίγο πιο πράσινη.

 


Article featured image
Article featured image

Με την αρχή της νέας περιόδου δεντροφύτευσης, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση GreenCyprusCom, με την υποστήριξη του Τμήματος Δασών, διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά τακτικές δεντροφυτεύσεις με σκοπό την αναδάσωση της Κύπρου. Φέτος, η GreenCyprusCom προσφέρει την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενα άτομα αλλά και σε επιχειρήσεις να συμβάλουν στην προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος του νησιού, «υιοθετώντας» ένα δέντρο και χαρίζοντας του έτσι ζωή.   

Η πρωτοβουλία «Χάρισε Ζωή σε ένα Δέντρο» της GreenCyprusCom έχει ως στόχο την αποκατάσταση της χλωρίδας του νησιού και καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αναδάσωσης, χορηγώντας την αγορά δενδρυλίου και την εξασφάλιση της φροντίδας που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Το κόστος «υιοθεσίας» ενός δέντρου είναι μόνο 25 ευρώ και καλύπτει όλα τα κόστη για τη δημιουργία του λάκκου φύτευσης, την περιποίηση και το πότισμα του δέντρου κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών κρίσιμων χρόνων της ζωής του.

Χαρίζοντας ζωή σε ένα δέντρο, λαμβάνετε -ως προστάτης του- ένα πιστοποιητικό «υιοθεσίας», τον μοναδικό αριθμό του δέντρου σας, ονομαστική πινακίδα για το δέντρο, αλλά και πρόσκληση για να συμμετάσχετε -προαιρετικά- σε μια από τις επόμενες τρεις δεντροφυτεύσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, όπου θα λάβετε την αναγκαία καθοδήγηση και βοήθεια για τη σωστή φύτευση του δεντρυλίου σας. Επιπλέον, αν επιθυμείτε να χαρίσετε ένα δεντράκι σε αγαπημένο σας πρόσωπο, μπορείτε να ζητήσετε και ειδικό πιστοποιητικό όπου θα αναγράφεται το δικό σας προσωπικό μήνυμα. Η GreenCyprusCom θα αναλάβει τη φροντίδα του δέντρου σας, καθώς αυτό μεγαλώνει.

Η GreenCyprusCom, με την υποστήριξη του Τμήματος Δασών, ξεκίνησε την πρωτοβουλία αναδάσωσης του νησιού το 2017, όταν τον περασμένο Μάρτιο, με τη συγκινητική βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών, κατάφερε να αναζωογονήσει τη ακτή της Πάφου με πάνω από 1000 δέντρα. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση έχει βάλει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά την οικολογία του νησιού άλλα και να πετύχει τη δεντροφύτευση τουλάχιστον 30,000 δέντρων, φροντίζοντας έτσι τη μακροχρόνια ανάπτυξη των δασικών περιοχών της Κύπρου. Έχοντας αφοσιωθεί ενεργά στην αποκατάσταση και διατήρηση του οικοσυστήματος της Κύπρου, η οργάνωση θέλει να φέρει κοντά όσα άτομα αγαπούν τη φύση και ενδιαφέρονται πραγματικά να βοηθήσουν στην αναβίωση του πράσινου τοπίου της Κύπρου, διοργανώνοντας τακτικά δεντροφυτεύσεις, με την πολύτιμη στήριξη πάντοτε του Τμήματος Δασών.

Όντας μη κερδοσκοπική οργάνωση, η GreenCyprusCom βασίζεται στη στήριξη όσων θέλουν να συμβάλουν ενεργά στην περιβαλλοντική ανάπτυξη και το βιώσιμο μέλλον του τόπου.

Μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο της οργάνωσης «υιοθετώντας» ένα ή και περισσότερα δέντρα οι ίδιοι, ή μέσω της εταιρίας ή του οργανισμού σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.greencyprus.com.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ