Μια ελληνική πόλη με free wifi, ταχύτητες 5G και λεωφορεία χωρίς οδηγούς

Δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μας. Είναι πραγματικό γεγονός.

 


Article featured image
Article featured image

Και μάλιστα ο Δήμος της πόλης δεν μένει μόνο σε αυτά, αφού προσφέρει στους πολίτες 3ης ηλικίας τηλεϊατρικές υπηρεσίες για να μη χρειάζεται να μετακινούνται, προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά και να λαμβάνουν αποφάσεις για την πόλη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας e-Dialogos, ενώ έχουν αναγάγει το ποδήλατο, ως ένα από τα βασικά μέσα διακίνησης εντός της πόλης. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Όλα αυτά και διάφορα άλλα όμορφα, συμβαίνουν στην πόλη των Τρικάλων, η οποία μάλιστα έχει διακριθεί ως η πρώτη «έξυπνη» πόλη της Ελλάδας και όχι άδικα. Ο Δήμαρχος και το Δ.Σ, έχουν εδώ και μερικά χρόνια προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας και διοίκησης της πόλης, πάντα σε συνεργασία με τους δημότες, φτιάχνοντας μια πόλη πρότυπο.

 



Αρχικά ήταν η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε ολόκληρο τον αστικό ιστό, έπειτα τα αστικά λεωφορεία χωρίς οδηγό, ύστερα οι τηλεϊατρικές υπηρεσίες για τους πολίτες τρίτης ηλικίας και η διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή της πόλης και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, ενώ πλέον τα Τρίκαλα γίνονται η πρώτη πόλη της Ελλάδας που θα υποδεχθεί, πιλοτικά, τις απίστευτες ταχύτητες 5G του δικτύου ίντερνετ. 

Παράλληλα με όλα τα πιο πάνω, τα Τρίκαλα θεωρούνται επίσης ως η πόλη των ποδηλάτων αφού θεωρείται ως ένα από τα κύρια μέσα μετακίνησης, κάτι βέβαια που οφείλεται και στη μορφολογία του εδάφους.

 



Η μορφολογία του εδάφους, η ευκολία που παρέχει στις μετακινήσεις (μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο μέρος του κέντρου είναι πεζοδρομημένο), η αγάπη που έχουν οι Τρικαλινοί στο συγκεκριμένο οικολογικό και οικονομικό μέσο μετακίνησης, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που έχουν συμβάλει ώστε τα Τρίκαλα να είναι μία από τις μεγαλύτερες ποδηλατουπόλεις της Ελλάδας.

Στην Κύπρο πάλι, ας μιλήσουμε για «στυλλούθκια» και ημιτελείς πλατείες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ