Έρχεται ζέστη στην Κύπρο και μετά βροχές

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και τοπικά για τα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως θαλάσσιοι ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 17 έως 18 στα παράλια και 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα ορεινά και ψηλότερα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 6 έως 7 στα παράλια και -3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με πολύ μικρό ενδεχόμενο να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές μικρής διάρκειας στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νησιού και ορεινά/ημιορεινά. Στις ψηλότερες περιοχές του Τροόδους δεν αποκλείεται να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση χωρίς χιονόστρωση. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τη Δευτέρα.

Το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Τετάρτη δεν αποκλείεται να σημειωθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος, κυρίως το πρωί. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με την Τρίτη.

Την Πέμπτη αναμένεται άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στο Τρόοδος και ισχυρούς άνεμους. Ο καιρός βελτιώνεται την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση θα επηρεάσει παροδικά την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες µετά το µεσηµέρι είναι πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα νότια.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ.

Παροδικά, στα προσήνεµα παράλια, το απόγευµα θα πνέουν µέτριοι της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά, στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος, από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 9 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη, θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Ωστόσο, τη νύκτα αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται κατά διαστήµατα τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ενώ την Πέµπτη χιόνι δυνατό να πέσει και σε ορεινές περιοχές.

Στην περιοχή, την Πέµπτη, θα πνέουν πολύ ισχυροί άνεµοι.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ µικρή πτώση αναµένεται την Πέµπτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ