Ακόμη ένα επικίνδυνο και ανόητο challenge έκανε την εμφάνισή του

Δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι πρόκληση, δεν είναι διασκεδαστικό είναι μια βλακεία που μπορεί να σε σκοτώσει.

 


Article featured image
Article featured image

Δεν ξέρουμε γιατί κάθε τόσο εμφανίζεται και μια νέα ανοησία υπό μορφή challenge με χιλιάδες εφήβους να συμμετέχουν σε πράγματα που μπορεί να τους σκοτώσουν, είναι όμως αξιοπερίεργο το πώς κάθε φορά ο στόχος αυτών που δημιουργούν τέτοιες προκλήσεις, επιτυγχάνεται.

Αυτή τη φορά μια νέα ανερχόμενη τάση εμφανίστηκε στα social media υπό μορφή δοκιμασίας, ανάμεσα σε χρήστες νεαρής ηλικίας η οποία εξελίσσεται σε άκρως επικίνδυνη έως και θανατηφόρα, όπως τονίζουν οι γιατροί. .   

Το «Tide Pod Challenge» είναι η νέα πρόκληση στο ίντερνετ, η οποία καλεί τους συμμετέχοντες να καταναλώσουν κάψουλες απορρυπαντικού πλυντηρίου, σαν να ήταν μια κοινή τροφή.

Γιατί κάποιος να το κάνει αυτό;

 



 

Δεκάδες έφηβοι στο εξωτερικό δημοσιεύουν βίντεο στα social media, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο Fox στα οποία φαίνονται να μασούν τις πολύχρωμες κάψουλες, προκαλώντας με τη σειρά τους άλλους χρήστες να κάνουν το ίδιο.

Οι εν λόγω κάψουλες περιέχουν αιθανόλη, πολυμερή και υπεροξείδιο του υδρογόνου και είναι εξαιρετικά τοξικές ενώ μπορεί να βλάψουν σε ακραίο βαθμό την υγεία όποιου τις καταναλώσει.   

Το «Tide Pod Challenge» εμφανίστηκε σαν αστείο σε ένα άρθρο του σατιρικού μέσου, The Onion. Το 2017, το College Humor δημοσίευσε ένα σατιρικό βίντεο ενός άντρα να τρώει τις κάψουλες επειδή έδειχναν «πεντανόστιμες σαν καραμέλες» και από τότε άρχισε να γίνεται viral.

Γιατροί προειδοποιούν πως η ποσότητα απορρυπαντικού που περιέχουν οι κάψουλες είναι αρκετή για να προκαλέσει έντονη διάρροια και εμετό, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να επιφέρει μέχρι και το θάνατο.   

 



Η εταιρία Tide από την πλευρά της έσπευσε να διευκρινίσει για ακόμη μία φορά πως οι κάψουλες δεν είναι παιχνίδι και πως κανείς δεν πρέπει να τις χρησιμοποιεί για ο,τιδήποτε άλλο πέρα από τον καθαριστικό σκοπό τους, ακόμη κι αν πρόκειται για φάρσα. Συμβουλεύει δε σε περίπτωση που κάποιον τις καταναλώσεις, να πιει νερό ή γάλα και αμέσως μετά να επικοινωνήσει με το Κέντρο Δηλητηριάσεων.   

Οι κάψουλες απορρυπαντικού, λόγω του σχήματος και της εμφάνισής τους και άσχετα με το challenge, ευθύνονται για τουλάχιστον 10 θανάτους, σύμφωνα με το CBS, οι δύο σε νήπια και οι υπόλοιποι σε ηλικιωμένους πολίτες με άνοια. 

 



*Με πληροφορίες από LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ