Ισχυρές καταιγίδες (τοπικά) με χαλάζι

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Στο δυτικό 1/3 αναμένονται και τοπικές καταιγίδες.

Στο Τρόοδος αναμένεται χιονόπτωση από τα 1600 μέτρα και άνω με χιονόστρωση από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και -1 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται ελαφριά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ και το απόγευμα ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα. Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές. Τις αυγινές ώρες δεν αποκλείονται τοπικές καταιγίδες κυρίως για το δυτικό 1/3 του νησιού.

Την Πέμπτη αναμένεται άστατος καιρός με Παγκύπριες βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες τοπικά θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι.

Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόνερο τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά από αργά το πρωί αναμένεται να αρχίσει χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Μέχρι αργά το απόγευμα τα χιόνια θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές.

Στην επαρχία Πάφου πιθανό να σημειωθούν χιόνια και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές από τα 850 μέτρα και άνω.

Την περιοχή θα επηρεάζουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι, 5-6 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά/ημιορεινά 7-8 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 9 και πολύ τοπικά τα 10 μποφόρ.

Το βράδυ της Πέμπτης αναμένονται ακόμα λίγες τοπικές βροχές αρχικά, αλλά ο καιρός σύντομα βελτιώνεται. Στα ορεινά και ψηλότερα ημιορεινά αναμένονται χιόνια.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την Πέμπτη.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Κυριακή θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει προσωρινά την περιοχή, ενώ χαµηλή πίεση εγκαθίσταται σταδιακά από αύριο.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο τοπικών ελαφρών βροχών, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα παραµείνει κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και παροδικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά ενώ κατά διαστήµατα αναµένονται πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί άνεµοι.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση µέχρι την Παρασκευή και άνοδο το Σάββατο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ