Η συγκλονιστική επιστολή γυναίκας που στα 8 της έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

«Ήμουν 8 χρονών. Με πέταξε πάνω σε κάτι σακούλες, άρχισα να φωνάζω, να τζιρίζω, θα με άκουε κάποιος νόμιζα. Μάταια. Μου έκλεισε το στόμα με το χέρι του, ψήλωσε το φορεματάκι μου, μου κατέβασε το εσώρουχο και έκαμε ότι έκαμε. Καθώς το έκανε με ρώτησε: εμπήκε; Εκείνη την νύχτα πέθανα και εγώ…».

 


Article featured image
Article featured image

Το πιο πάνω που μόλις διάβασες είναι απόσπασμα από την επιστολή που έστειλε μια γυναίκα στην Αναστασία Παπαδοπούλου, και το οποίο η ίδια διάβασε χθες (Τετάρτη) στους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια του «Σπιτιού για τα παιδιά», θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή εκμετάλλευσης.

Αρχικά, η κυρία Παπαδοπούλου ξεκίνησε να δικαιολογεί τη δική της παρουσία στα εγκαίνια -ένεκα και της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε-, αναφέροντας πως ήταν εκεί για τα παιδιά μας.



«Έχει να κάνει με αυτό που δεν θέλουμε να ξαναγίνει. Με αυτό που δεν θέλουμε κανένα παιδί μας να ξαναζήσει. Εγώ δεν μπορώ να το περιγράψω ευτυχώς. Αλλά μια κυρία πριν από 2-3 περίπου χρόνια επικοινώνησε μαζί μου και το περιέγραψε αυτή. Με ρώτησε ‘πώς μπορώ να βοηθήσω στην προσπάθεια;’. Της είπα ‘Πείτε μου τι περάσατε;’. Μου έστειλε επιστολή. Επιτρέψετέ μου να σας διαβάσω ένα μικρό απόσπασμα:

“Ήμουν 8 χρονών. Με πέταξε πάνω σε κάτι σακούλες, άρχισα να φωνάζω, να τζιρίζω, θα με άκουε κάποιος νόμιζα. Μάταια. Μου έκλεισε το στόμα με το χέρι του, ψήλωσε το φορεματάκι μου, μου κατέβασε το εσώρουχο και έκαμε ότι έκαμε. Καθώς το έκανε με ρώτησε: εμπήκε;

Εκείνη την νύχτα πέθανα και εγώ. Τι και αν έζησα τόσα χρόνια. Από εκείνη την νύχτα μέχρι πρόσφατα βλέπω τον ίδιο εφιάλτη. Ένα τεράστιο βουνό να πέφτει να με πλακώνει, να ξυπνώ έντρομη και να μην μπορώ να ξανακοιμηθώ. Έπεφτα να κοιμηθώ και έβλεπα την σκιά μου πάνω στον τοίχο. Και σκεφτόμουνα. Άραγε πως θα είμαι μέσα στο σεντούκι άμα πεθάνω; Αυτές είναι οι σκέψεις που έκανα σαν 8 και 10 χρονών. Ποτέ μα ποτέ δεν έφυγε εκείνη η νύκτα. Μου τα στέρησαν όλα. Παιδικά, εφηβικά, τον αρραβώνα μου, το γάμο μου. Όλα”.

Γιατί είμαι εγώ εδώ σήμερα; Γιατί είμαστε όλοι εδώ σήμερα;

Η απάντηση είναι απλή.

Γιατί κανένα άλλο παιδί δεν πρέπει ποτέ ξανά να νιώσει αβοήθητο.

Γιατί κανένα άλλο παιδί μας δεν πρέπει να πέφτει να κοιμηθεί και να φοβάται τη σκιά του.

Να φοβάται τα όνειρά του.

Σήμερα, δεν εγκαινιάζουμε απλά ένα κτίριο.

Εγκαινιάζουμε τα θεμέλια για νέα όνειρα.

Αυτά που δικαιούται κάθε παιδί μας».

 

Ως γνωστό η Αναστασία Παπαδοπούλου είναι η ειδική σύμβουλος της  Ad Hoc Υπουργικής Επιτροπής, η οποία εκπόνησε την Εθνική Στρατηγική για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.

Μπράβο σε όλους για το σπουδαίο έργο που επιτελούν.

Δείτε πιο κάτω τη σχετική ανάρτησή της στο Facebook:

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ