Έρχονται ακόμα πιο χειμωνιάτικες μέρες [με βροχές, κρύο και χιόνια]

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πολύ ψυχρός, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές μέχρι 6 μποφόρ και στα βορειοανατολικά παράλια μέχρι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 6-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και -3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Η αισθητή θερμοκρασία θα είναι πολύ πιο χαμηλή λόγω των ισχυρών ανέμων Στα ορεινά πάνω από τα 1600 μέτρα θα επικρατεί παγετός καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος και ψυχρός. Οι άνεμοι εξασθενούν. Στα ορεινά και ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Κυριακή θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Άνοδος θερμοκρασίας.

Από τη Δευτέρα αναμένεται να επηρεαστεί η περιοχή μας από νέο βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά, το οποίο φαίνεται να κινείται αργά και αναμένεται να δώσει ένα τριήμερο με αρκετές βροχές και χιόνια στο Τρόοδος. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή πτώση.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής ψηλή πίεση αναµένεται από αύριο.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός, παρόλο που αρχικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά τοπικά µέχρι σφοδροί, 7 µποφόρ, αλλά από το απόγευµα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια, κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης και στα νότια και ανατολικά παράλια, ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι και αργότερα τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια, ταραγµένη και στα νότια και ανατολικά παράλια λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και στους µείον 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις.

Την Κυριακή θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες ψηλές νεφώσεις.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως µετά το µεσηµέρι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει το Σάββατο αισθητή άνοδο, ενώ από την Κυριακή αναµένεται σταδιακά µικρή πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ